Led strip in de caravan

De meest gebruikte led strip in de caravan is warm wit. Dat is ook logisch; een caravan staat immers voor vakantie en gezelligheid. Zomerse zon en zwoele nachten. En daar past de fraaie warm witte kleur natuurlijk erg goed bij.

Probeer bij het gebruik van led strips in de caravan zoveel mogelijk koppelstukjes te vermijden. Deze werken met een klemverbinding en kunnen door de frictie van een caravan wel eens minder goed contact gaan maken. Kies in plaats daarvan voor kant-en-klare strips met een stekker waarvan u alleen het uiteinde afknipt. Komt u er hiermee niet uit, dan kunt u de verbinding tussen de strips het beste solderen.

De mooie resultaten hieronder zijn geslaagde projecten van onze klanten.

Led strip in de caravan
Toepassingen in caravan met witte led strips
Verlichting zitgedeelte
Bovenverlichting
Onder de luifel

Originele tip: kijk eens bij de RGBW strips! Deze bevatten naast de warm witte leds namelijk ook multicolor leds. Nóg meer opties? Bekijk dan onze RGBWW led strips waar u zowel warm als koud wit kan mengen met alle andere kleuren! 

Led strip kopen voor de caravan of camper: waar moet ik op letten?

Het belangrijkste is om te zorgen voor een degelijke verbinding. Als u een kant en klare set aanschaft die alleen nog op lengte afgeknipt hoeft te worden, dan is de geleverde verbinding reeds geschikt voor de caravan en camper. Als de ledstrip verder op maat wordt gemaakt, dan is het belangrijk om de verbindingen te solderen.

Verbindingen in camper en caravan

Onderweg is er veel beweging in een caravan en camper. Hierdoor zijn ze minder geschikt voor het gebruik van koppelstukjes. Hoewel koppelstukjes erg makkelijk zijn in het gebruik, is het wel een klemverbinding. Dit betekent dat de kans bestaat dat bij teveel beweging er net even geen contact wordt gemaakt. In dat geval zal de led strip niet (goed) meer werken. Dit is eenvoudig op te lossen door het koppelstukje even aan te drukken of opnieuw vast te zetten. Door de verbinding te solderen heeft u geen last van dit probleem. Hiermee worden de verbinding namelijk vast gesmolten waardoor deze ongevoelig is voor welke beweging dan ook.

+3173-7041101
Ma en Vrij: 9.00 - 18.00 uur
Di t/m do: 9.00 - 22.00 uur
Zaterdag: 9.00 tot 17.00 uur