COB led strips van LedstripKoning

Het meest voorkomende led type die op onze ledstrips gebruikt worden is momenteel nog de SMD. Deze afkorting staat voor ´Surface Mounted Device´, wat in het kort betekent dat de leds op een printplaat zijn gemonteerd. Vergeleken met oudere LED types heeft een SMD led een hoge lichtopbrengst. De laatste jaren is er nog een ander type led in opkomst: COB. De afkorting COB staat voor ´Chips On Board´. COB is te herkennen aan het gele vlak wanneer de leds uit staan. Dit komt doordat er zeer veel ledjes dicht bij elkaar zijn gepositioneerd. COB led heeft verschillende voordelen. Zo vertoont COB led een egaal licht zonder afzonderlijke leds te tonen en bieden deze ledstrips een strakke, dotless lichtlijn. 

De voordelen van COB ledstrips

LedstripKoning heeft de COB ledstrip al een tijd geleden geïntroduceerd. COB led strips hebben een aantal unieke kenmerken ten opzichte van SMD ledstrips.

  • Zeer hoge lichtopbrengst
  • Strakke, egale lichtlijn, zodat er vrijwel geen afzonderlijke leds zichtbaar zijn
  • Erg buigzaam en daardoor minder gevoelig voor een breuk
  • Grote stralingshoek van 180 graden
  • Dimbaar
COB led strip Warm Wit
SMD led strip Warm Wit

Naast deze unieke kenmerken hebben COB ledstrips ook veel overeenkomsten met onze SMD ledstrips. Het is namelijk mogelijk om COB ledstrips aan elkaar te koppelen door middel van een kabeltje met stekker die reeds aan de strip is gesoldeerd. Hierdoor kunt u de maximale lengte van één ledstrip (5 meter) eenvoudig verlengen naar een 10 meter ledstrip. Daarnaast is het ook mogelijk om een COB strip zelf op lengte te knippen op de daarvoor bestemde knippunten, mocht u een kortere lengte nodig hebben. Wilt u een COB led strip graag buiten gebruiken? Dat is geen probleem, aangezien er een keuzemogelijkheid is om een waterdichte COB ledstrip aan te schaffen. 

Toepassingen van COB ledstrips

Led strips worden vaak in led profielen gemonteerd voor een mooiere afwerking. Het is namelijk geen mooi gezicht als een ledstrip in het blikveld zit. Dit is bij COB ledstrips niet anders. Met COB ledstrips heeft u wel een breder assortiment led profielen waaruit u kunt kiezen. Door de egale lichtlijn van COB kunt u deze strip zonder problemen in een laag profiel doen. Wanneer u dit doet met een ledstrip met veel minder leds per meter, zult u de afzonderlijke leds nog steeds zien, wat met COB niet het geval zal zijn. De hoge lichtopbrengst van COB zorgt er tevens voor dat u deze ledstrips naast als sfeerverlichting, ook uitstekend als hoofdverlichting kunt gebruiken. 

+3173-7041101
Ma en Vrij: 9.00 - 18.00 uur
Di t/m do: 9.00 - 22.00 uur
Zaterdag: 9.00 tot 17.00 uur