Led driver 12V of 24V

Led verlichting werkt meestal op een spanning van 12V DC of 24V DC. Deze voltages worden ook wel laagspanning genoemd. Aangezien het stroomnet een spanning van 230V AC levert, kan led verlichting niet rechtstreeks aangesloten worden op het stroomnet. Er is dus iets nodig om de 230V om te vormen naar de juiste spanning van de betreffende led verlichting.

Een led driver is een apparaat dat hier precies voor gemaakt is. Wij bieden zowel 12V led drivers als 24V led drivers aan. Naast het juiste voltage is het ook belangrijk om te kijken wat het maximale wattage is van een bepaalde led driver. Als uw ledstrip bijvoorbeeld een hoger wattage heeft dan de led driver, dan wordt de driver overbelast en heeft dit gevolgen voor de levensduur. De compact led driver dient dus eigenlijk als een kleine voeding. 

Werking van een led driver

Het installeren van een led driver tussen uw led verlichting en het stroomnet is vrij eenvoudig als u enige technische ervaring heeft. Aan 1 zijde van de led driver wordt 12VDC of 24VDC aangegeven. Aan die zijde sluit u de betreffende led verlichting aan. Aan de andere zijde kunt u logischerwijs de bedrading vanuit het stroomnet aansluiten. De aansluitingen zijn voorzien van handige schroefverbindingen en een veilig afdekkapje om de verbindingen te beschermen.

De toepassingen van compact led drivers

De led drivers van LedstripKoning hebben als kenmerk dat ze zeer compact zijn. De dikte van sommige van de 12V led drivers zijn bijvoorbeeld maar 16mm! Wat wordt er dan allemaal mogelijk? Door de compactheid is het bijvoorbeeld mogelijk de led driver achter een spiegel te bevestigen, zodat u daar een mooie ledstrip kunt plaatsen. Ook andere kleine ruimtes behoren tot de mogelijkheden. Door het kleine formaat is het ook niet lastig om de led driver uit het zicht te houden. 

20W - 24V / 0,83A 

Compacte led driver

Professionele kwaliteit
Extra compact model
Slechts 16 mm hoog

50W - 24V / 2,08A 

Compacte led driver

24,95
Professionele kwaliteit
Extra compact model
Slechts 18 mm hoog

60W - 12V / 5A 

Compacte led driver

24,95
Professionele kwaliteit
Extra compact model
Slechts 18 mm hoog

20W - 12V / 1,67A 

Compacte led driver

Professionele kwaliteit
Extra compact model
Slechts 16 mm hoog

Led drivers van LedstripKoning

LedstripKoning gaat altijd voor kwaliteit, wat dus ook geldt voor onze led drivers. We bieden 2 jaar garantie op de drivers. De compacte led drivers zijn voorzien van verschillende keurmerken, zoals het bekende CE keurmerk. De led drivers zijn beschikbaar in 20W en 60W. De 20W versie is bijvoorbeeld erg handig voor ledstrips met een korte lengte. Met de 60W versie kunt u gemakkelijk langere lengtes voeden. De 60 Watt verwachten we binnenkort ook in ons assortiment, momenteel bieden we twee 20 Watt varianten.