U bent hier:

RGB multicolor meerkleurige full color led strips... wat zijn dit nu eigenlijk?

Er zijn veel namen om het type LED strip aan te duiden waarmee u meerdere kleuren in kunt stellen. De juiste en meest voorkomende benaming is echter RGB LED strip, deze zullen wij hier dan ook gebruiken.

Wat is een RGB ledstrip? Het basisprincipe

De meest voorkomende RGB led strip bevat led chips van het type 5050. Een meter van deze strip bevat 30, 60 of zelfs 96 van deze led chips. Elke chip bevat 3 leds in de kleuren rood (R), groen (G) en blauw (B). Met deze 3 primaire kleuren is het mogelijk om allerlei kleuren te maken door deze te mengen. In de praktijk betekent dit dat door bepaalde leds (kleuren) te dimmen en andere feller te zetten er een groot scala aan kleuren te creëren is. Het mengen van de kleuren wordt geregeld door de controller. Deze is er in vele vormen, bijvoorbeeld in combinatie met een afstandsbediening, als bedieningspaneel voor in de muur of als Wifi module waardoor bediening via de smartphone of tablet mogelijk wordt.

Toepassingen voor RGB led strips

RGB led strips worden vaak gebruikt als indirecte sfeerverlichting op alle denkbare plaatsen. Echter kunnen de strips met 60, 96 en 120 leds per meter van het krachtige type 5050 ook worden ingezet als hoofdverlichting. Enkele voorbeelden van toepassingen zijn:

  • Verlichting in een koof
  • Achter de TV
  • In een kast
  • Achter een spiegel
  • In de auto, caravan of camper
  • Onder een overkapping
  • Enzovoorts… 

De enige beperking is uw eigen fantasie! Door de geringe afmetingen kunt u de strips werkelijk overal plaatsen.

RGB led strips van de LedstripKoning

Al onze RGB ledstrips bestaan uit hoge kwaliteit onderdelen. De flexibele printplaat (PCB) is voorzien van een dubbele laag koper en de de LED chips hebben een hoge lichtopbrengst. De afwerklaag bestaat uit duurzaam PU (Polyurethaan) of siliconen, in plaats van het veel gebruikte, minder duurzame, epoxy hars. Deze belangrijke combinatie van onderdelen zorgt ervoor dat de strips langdurig en probleemloos zullen werken. Wij garanderen dit dan ook maar liefst 2 jaar, in de praktijk zult u echter nog veel langer energiezuinig plezier hebben van onze led strips. 

RGB LED STRIPS VAN DE LEDSTRIPKONING

Naast ons reguliere aanbod van RGB ledstrips bieden we ook flexibele Neon led strips in RGB aan. Het voordeel van Neon led strips is dat deze buigbaar en flexibel zijn, zodat u zelf mooie creaties en vormen kunt maken! De hoge lichtopbrengst en de optie om de strips buiten toe te passen maakt de Neon LED een ideale vervanging van de traditionele Neon verlichting!

NEON RGB LED STRIPS VAN DE LEDSTRIPKONING

RGBW en RGBWW - de nieuwere varianten

Naast RGB ledverlichting bieden we ook RGBW (multicolor + warm wit) én RGBWW (multicolor + warm wit + koud wit) aan.