Nu besteld, morgen in huis
5 jaar garantie
Grote eigen voorraad
Gratis verzending vanaf € 20,- NL en BE
Klantbeoordeling 9.1
LedstripKoning
 • Bekijk alle verlichting
  • Led strips
   Led strips
   Complete led strip sets, losse strips en losse onderdelen. Uitgebreid assortiment.
  • Led profielen
   Led profielen
   Aluminium profielen voor led strips. Verkrijgbaar in lengtes van 1 t/m 4 meter.
  • Slimme verlichting
   Slimme verlichting
   LED lampen, spots en strips bedienen met de smartphone en tablet. Android en iPhone App.
  • Bouwlampen
   Bouwlampen
   Uitgebreid assortiment LED bouwlampen. Voor particulier en professional.
  • Solar tuinverlichting
   Solar tuinverlichting
   Nieuwste generatie LED buitenlampen op zonne-energie. Hoge kwaliteit solar verlichting.
  • SmarthomeKoning
   SmarthomeKoning
   Alles voor uw smart home. Eenvoudig te bedienen met één gratis app.
Daarom
LedstripKoning
Klantbeoordelingen
van
Feedback Company

Verlichting voor kinderkamer of tienerkamer

Een leuke kinderkamer is belangrijk voor kinderen. Ze moeten zich er lekker thuis voelen en er goed kunnen spelen of studeren. Goede verlichting is dan ook belangrijk! En aangezien verlichting niet alleen een functionele rol speelt op een tienerkamer, is het ook handig als het ook nog eens leuk, stoer of vrolijk oogt.

Voordelen LED verlichting

Vanzelfsprekend houdt u rekening met de wensen van uw kind(eren); zij weten u vast en zeker prima te vertellen wat voor verlichting zij in hun kamer willen. Met LED verlichting kunt u een aardig eind meegaan met de creatieve geest van uw zoon of dochter. Echter, grote kans dat u degene bent die de (energie)rekening betaalt en dat uw kinderen zich geen zorgen maken als de lampen de hele dag aanstaan. Mooi dat LED verlichting een uitkomst biedt voor kinderen, tieners én ouders. Led lampen zijn namelijk veelzijdig, kleurrijk, duurzaam én energiezuinig. Er zijn eigenlijk maar weinig redenen te vinden om geen leds toe te passen op de kinderkamer.

Praktische ledstrips voor babykamer

Laten we bij het begin beginnen: in de babykamer. Om nachtelijke bezoekjes van u aan uw baby makkelijker te maken, zijn er speciale bedverlichtingssets ontwikkeld. Deze bestaan uit led strips die u onder het bed plakt en die geactiveerd worden door beweging. Ofwel, wanneer u het babybed nadert, gaat de verlichting onder het bedje aan voor een of meerdere minuten (instelbaar). Geen gedoe met het zoeken naar schakelaars dus!
Bekijk ons assortiment bedverlichting »

Feestelijke verlichting voor de kinderkamer

Wanneer kinderen zelfstandiger worden en meer op hun kamer gaan spelen, wordt het tijd voor een nieuw soort verlichting. Denk aan veel licht, maar ook licht verstelbaar in verschillende kleuren, en dat allemaal te bedienen met een druk op de afstandsbediening. En alles heel kindvriendelijk voor op de kinderkamer. Met energiezuinige ledlampen of ledstrips verbruikt de verlichting weinig stroom en zijn beide ook nog eens veilig voor aanraking aangezien zij niet gloeiend heet worden. De ledstrips hebben standaard een IP20-bescherming. Wanneer u echter twijfelt of dit voldoende is, kunt u ook led strips nemen met een siliconen beschermlaag. Hiermee voorkomt u ook dat vocht of stof vat krijgt op ledstrips.
Meer over ledstrip bescherming »

Hoe pas je led strips toe in een kinderkamer?

In het verlengde van de babykamer is het mogelijk om multicolor (RGB) led strips onder het kinderbed te monteren. Er komt dan een mooie indirecte gloed van onder het bed vandaan. Deze is gewoon dimbaar of met de juiste afstandsbediening kan de led strip ook knipperen of langzaam van kleur veranderen. Een andere veelgebruikte toepassing is om de ledstrips achter een TV te plaatsen, stoer en functioneel. Hiervoor biedt LedstripKoning kant en klare TV verlichting aan. Maar ook als indirecte verlichting achter kasten zijn led strips zeer geschikt. Bekijk maar onze inspiratie pagina's maar eens.

Stoere en eigentijdse WIFI-verlichting voor tieners

Bij tieners moet verlichting cool zijn, zo ook in hun tienerkamer. En wat heeft iedere tiener in zijn bezit? Juist, een Smartphone. Hoe cool is het voor een tiener om zijn verlichting te bedienen met zijn of haar telefoon. Wifi verlichting is makkelijker toe te passen dan gedacht. Zo zijn alle leds strips te bedienen via een App, maar bestaan er ook lichtbronnen die zo in de bestaande verlichting kunnen worden gedraaid.

Gameroom LED verlichting

Een hele leuke toepassing van led strips is het voorbeeld dat we recent ontvingen van een klant. Dat betrof de toepassing van dreamcolor ledstrips voor een gamekamer. Dreamcolor ledstrips zijn digitale led strips. Deze werden onder een bureau gemonteerd en wanneer de verlichting werd aangezet, ging de verlichting als het ware ‘lopen’ in verschillende kleuren.

Chillroom met led strips

Maar er is meer inspiratie voor de tienerkamer beschikbaar. Zo heeft een vader een koof gemaakt in een chillroom en daar led strips in gemaakt. Door deze led verlichting op speciaal metallic behang te laten schijnen werd een heel ‘chill’ effect bereikt. Bekijk het project maar eens!

 

Bekijk onze led strip inspiratie pagina’s voor meer projecten.

18-07-15
Led strip informatie faq
Gemaakt door Lisa Disco
+3173-7041101
Ma t/m vr van 9.00 tot 22.00 uur
Zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur
Zondag van 12.00 tot 17.00 uur