Nu besteld, morgen in huis!
5 jaar garantie
Grote eigen voorraad
Gratis verzending vanaf € 20,- NL en BE
Klantbeoordeling 9,2
LedstripKoning
 • Bekijk alle verlichting
  • Led strips
   Led strips
   Complete led strip sets, losse strips en losse onderdelen. Uitgebreid assortiment.
  • Led profielen
   Led profielen
   Aluminium profielen voor led strips. Verkrijgbaar in lengtes van 1 t/m 4 meter.
  • Slimme verlichting
   Slimme verlichting
   LED lampen, spots en strips bedienen met de smartphone en tablet. Android en iPhone App.
  • Bouwlampen
   Bouwlampen
   Uitgebreid assortiment LED bouwlampen. Voor particulier en professional.
  • Solar tuinverlichting
   Solar tuinverlichting
   Nieuwste generatie LED buitenlampen op zonne-energie. Hoge kwaliteit solar verlichting.
webwinkelkleur
Daarom
LedstripKoning
Klantbeoordelingen
van
Feedback Company

Bootverlichting met ledstrips

Led strips zijn dé perfecte toevoeging voor een adembenemende uitstraling in een slaaphut of op het dek. Met een scala aan wittinten om uit te kiezen, kunnen ze elke ruimte de gewenste sfeer geven. Maar dat is niet alles! Ze spelen ook een cruciale rol in het verhogen van de veiligheid aan boord van een boot. Met hun extra zichtbaarheid zijn ze bij uitstek geschikt voor het verlichten van traptreden en de stuurhut, waar een helder zicht van essentieel belang is. Zo geniet u niet alleen van de prachtige ambiance, maar vergroot u ook nog eens de veiligheid tijdens uw vaartocht.

Bootverlichting met ledstrips

Ontdek onze geweldige waterdichte ledstrips voor het dek van uw boot! Met een IP67-waarde zijn ze speciaal ontworpen om vocht en water te trotseren, waardoor ze perfect zijn voor uw vaartuig.

Kies uit een breed scala aan opties, zoals levendige RGB led strips die alle kleuren van de regenboog kunnen tonen, of subtiele witte led strips. Warm wit zorgt voor een knusse en gezellige sfeer, terwijl koud wit juist zorgt voor een kristalhelder zicht, waardoor het een slimme keuze is voor uw stuurhut.

En hier komt het beste deel: onze waterdichte ledstrips zijn beschikbaar als complete "plug & play" sets! Alles wat u nodig heeft om ze direct te gebruiken, zit erbij, inclusief een optionele bediening, montageset en voedingsadapter. Geen gedoe, alleen maar genieten van de prachtige verlichting en een functioneel verbeterde boot!

Ledverlichting op een sloep

Niet alleen is ledverlichting energiezuinig, maar het zorgt ook voor extra veiligheid aan boord. Dankzij de minimale warmteafgifte van leds is het brandgevaar aanzienlijk verminderd, waardoor u zonder zorgen led strips kunt gebruiken in combinatie met hout. En het beste van alles: leds gaan veel langer mee dan ouderwetse lampen, waardoor u minder vaak hoeft te vervangen en meer tijd kunt besteden aan varen.

Vergemakkelijk uw leven op de sloep met slimme ledverlichting voorzien van sensoren. Laat bijvoorbeeld de verlichting benedendeks automatisch inschakelen en zorg ervoor dat het licht vanzelf aangaat wanneer u kasten en andere afgesloten ruimtes opent. Geen gedoe meer met het zoeken naar lichtschakelaars in het donker! Met ledverlichting en sensoren geniet u altijd van voldoende licht, precies waar en wanneer u het nodig heeft. Maak uw vaarervaring comfortabeler en veiliger met deze slimme verlichtingsoplossing aan boord!

Ledstrip in de stuurkamer

Het gebruik van ledstrips in een stuurkamer of stuurhut van een vaartuig heeft een aantal voordelen, waardoor u zorgeloos kunt genieten van uw boottocht. 

 • Ledstrips zijn energiezuinig: voorkom dat de accu opgaat
 • Ledstrips zijn dimbaar; voor het perfecte zicht in de stuurkamer
 • Ledstrips kunnen tegen een stootje, zeker met een ledprofiel
 • Ledstrips kunnen waterdicht afgewerkt worden en zijn dan bruikbaar in vochtige ruimtes

Led strips voor een boot kopen: waar moet ik op letten? 

Houdt bij de aanschaf van een ledstrip voor uw boot rekening met de volgende zaken:

 • Voltage: vaak wordt er in een recreatief vaartuig gebruikgemaakt van een 12V of een 24V accu. Kies dus voor een 12V ledstrip of een 24V ledstrip, die geschikt is voor dergelijke laagspanning.
 • Stabiliteit spanning: een accu op een boot geeft vaak een variërende spanning waardoor verlichting kan gaan knipperen of zelfs uit kan gaan. Met een stabilisator zorgt u voor een constante spanning en dus een constante lichtvoorziening.
 • Functie van licht: zoekt u een sfeerlicht, een werklicht of een ledstrip die al deze functies kan vervullen? Een warm witte ledstrip wordt vaak ervaren als sfeervol, een koud witte ledstrip verhoogt het zicht maximaal en een dual white ledstrip kan alle tinten wit licht geven.
 • Lichtsterkte: op een boot of ander vaartuig is het extra van belang een ledstrip te kiezen die voor voldoende zicht zorgt en dus een hoge lichtsterkte (uitgedrukt in lumen) heeft. Kies voor ledstrips met extra veel leds per meter, zoals onze Premium ledstrips met maar liefst 504 leds per meter, voor maximaal zicht.
 • Binnen- of buitengebruik: houdt u bij de keuze van de strip rekening met de ruimte waar deze wordt gebruikt. Voor maximale zekerheid kiest u buiten voor een waterdichte ledstrip (IP67 geclassificeerd). Voor binnengebruik kan spatwaterdicht (IP65) of geschikt voor aanraking (IP20) al afdoende zijn.

Verlichting voor een boot vraagt om de juiste waterdichtheid van de led strips

Op een boot of elk ander vaartuig is het absoluut essentieel dat de verlichting waterdicht is, vooral wanneer deze buiten op het dek wordt gebruikt. De mate van waterdichtheid van de ledstrips wordt uitgedrukt in een IP-waarde, die aangeeft hoe goed ze beschermd zijn tegen vaste en vloeibare stoffen, zoals water.

De IP-waarde bestaat uit twee getallen, waarbij het eerste getal de bescherming tegen vaste stoffen aangeeft, terwijl het tweede getal de bescherming tegen vocht en regen aangeeft. Voor gebruik op een boot is dit tweede getal van het grootste belang. We willen immers zeker zijn dat de ledstrips bestand zijn tegen de uitdagingen van de maritieme omgeving, waar vocht en water altijd een aanwezige factor zijn.

Daarom is het cruciaal om ledstrips te selecteren die een hoge IP-classificatie hebben met betrekking tot bescherming tegen vocht. Een IP67-classificatie bijvoorbeeld, waarbij het eerste cijfer aangeeft dat de ledstrip goed beschermd is tegen stof en het tweede cijfer aangeeft dat hij beschermd is tegen waterstralen uit alle richtingen. Dit niveau van bescherming zorgt ervoor dat de ledstrips zonder problemen de uitdagingen van een vochtige omgeving kunnen weerstaan.

Ledverlichting op een boot aansluiten

Het aansluiten van ledverlichting op een boot is niet lastig, maar vereist wel een zekere technische basiskennis. 

Bepaal eerst wat het voltage van de krachtbron op de boot is. In het geval van een recreatief vaartuig is dit meestal een 12 of 24 volt accu. Kies led strips met het passende voltage. Wanneer de verlichting in een vochtige ruimte gebruikt wordt of in contact kan komen met (spat)water, kies dan voor led strips met waterdichte afwerking. Kies voor een volledige “plug en play” set met alle benodigdheden om de led strips te plaatsen en aan te sluiten, of schaf aansluitmateriaal los aan.

Vervolgens kunnen de led strips in 4 stappen aangesloten worden:

 1. Sluit de led strips (12v of 24v) direct aan op de bootaccu. 
 2. Piekspanning kan ervoor zorgen dat de spanning oploopt tot boven de gewenste 12 of 24 volt. Plaats een stabilisator, om eventuele schade te voorkomen.
 3. Knip de led strips in de juiste maat en werk de verbindingen waterdicht af, wanneer er kans op contact met vocht of water bestaat.
 4. Bevestig de led strips op een egale en schone ondergrond of gebruik een ledprofiel, dat vastgeschroefd kan worden op een minder egale ondergrond.

Leer meer over led strips op ons Youtube kanaal. Hier staat ook informatie over het installeren van witte led strips, RGB led strips en RGBW led strips.

+3173-7041101
Ma t/m vr van 9.00 tot 22.00 uur
Zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur
Zondag van 12.00 tot 17.00 uur