Bootverlichting met ledstrips

De vraag naar led strips voor op een boot is niet bijzonder groot, maar wel constant. Steeds meer booteigenaren zien de voordelen van de, indien gewenst, kleurrijke verlichting met een hoge lichtopbrengst en een laag energieverbruik.

Als de strips buiten worden gebruikt dan dienen ze waterdicht te zijn. Gelukkig bieden wij elke led strip tevens aan als waterdichte variant. De keuze hierin is dus niet beperkt. Omdat de strips op een laag voltage werken (12 of 24 volt) sluiten ze mooi aan op de spanning aan boord.

Kijkt u maar eens naar de projecten van onze klanten. Wij zijn er trots op!

Bootverlichting met ledstrips

RGB ledverlichting op boot

Ledstrip stuurkamer
Stuurkamer
Ledstrip sloep
Sloep
Ledstrip bootreling
Overig ter inspiratie (alleen foto)

Led strips voor een boot kopen: waar moet ik op letten?

De voordelen van een zuinige vorm van verlichting, die door het lage voltage direct kan worden aangesloten op het reeds aanwezige stroomcircuit, zijn duidelijk. Nadelen zijn er niet, wel enkele zaken om rekening mee te houden.

Verlichting voor een boot vraagt om de juiste waterdichtheid van de led strips

Als de strips buiten worden gebruikt dan kiest men voor waterdicht (IP67) of spatwaterdicht (IP65). Op een boot wordt bij gebruik buiten vrijwel altijd gekozen voor waterdichte led strips. Omdat het veel vochtiger is dan bijvoorbeeld een tuin, zijn spatwaterdichte strips meestal niet voldoende. Deze zijn aan de onderkant namelijk niet beschermd tegen vocht. Een te hoge vochtigheidsgraad kan daarom voor schade zorgen.

Led strips zijn energiezuinig, toch?

Dat zijn ze zeker, zonder twijfel. Natuurlijk wel in verhouding tot de lichtopbrengst. Als er 20 meter ledstrip wordt geplaatst, dan zal deze toch de nodige stroom vragen. Dit is echter afhankelijk van het gekozen type led strip, de kleur strip en of de strip gedimd wordt. Alle informatie hierover leest u bij onze veel gestelde vragen 'Zijn ledstrips energiezuinig?'.

+3173-7041101
Ma en Vrij: 9.00 - 18.00 uur
Di t/m do: 9.00 - 22.00 uur
Zaterdag: 9.00 tot 17.00 uur