Led strips in de badkamer

Led strips in de badkamer tillen deze ruimte vaak 'to the next level'. Dit is goed te zien op de ingezonden foto's van klanten.

De strakke afwerking van een badkamer wordt extra geaccentueerd door de strakke lichtlijnen die met ledstrips worden gecreëerd. Meubels lijken soms wel te zweven door het juiste gebruik van de strips en een goed uitgelichte wastafel oogt bijzonder fraai. Vanzelfsprekend wordt gekozen voor spatwaterdichte (IP65) led strips zodat ze beschermd zijn tegen vocht.

Laat u inspireren door de mooie foto's van onze klanten.

Led strip boven wastafel

Led verlichting met Koud en Helder Witte led strips

Led strip onder spiegel
Onder spiegel
Led strip plafond
Plafond
Koud witte ledstrip in de badkamer
Spiegel verlichting
badkamer verlichten met led strips
Helder Wit

Led verlichting met Warm Witte led strips

Bad- en slaapkamer
Douche
led strip warm wit in de badkamer
Badkuip en nisjes

Led verlichting met RGBW led strips

Led bij badmeubels
Badmeubel
Led bij douchecabine
Douchecabine
RGB led strip badkamer
Badkuip
ledstrips RGBW in badkamer
onder bad

Led verlichting met RGB led strips

Led bij baden
Bad
RGB led strips in de badkamer
Koof verlichting
Multicolor led strip in de badkamer
Badkuip

 

Led strip kopen voor de badkamer: waar moet ik op letten?

Of u een led strip in de badkamer nu plaatst bij een verbouwing of in een bestaande badkamer, in beide gevallen is het van belang om het goed voor te bereiden. Van nat tot droog en van glanzend tot mat, de beste tips komen nu hier aan bod voor de juiste keuze van badkamerverlichting voor bij uw plafond of badkamermeubel.

Led strips en glanzende badkamer tegels: een aandachtspunt!

Een glanzende badkamertegel werkt in principe als een spiegel. Alles wat zichtbaar is, wordt gereflecteerd door het glanzende oppervlak. Dit zorgt meestal voor een prettige aanblik. Wanneer er een lichtpunt op de tegel schijnt, dan is deze goed zichtbaar. Wanneer er 60 lichtpunten per meter op glanzende tegels schijnen (zoals bij een led strip) dan zijn ook deze goed zichtbaar. Dit is meestal niet het gewenste effect. Ledstrips worden juist gebruikt als indirect verlichting waarbij de lichtpunten zelf niet zichtbaar zijn. Zorg er daarom voor dat de led strips niet direct in glanzende tegels schijnen.

Kies de juiste waterdichtheid

Omdat het in de badkamer vochtig wordt, kies je altijd voor minimaal IP65 led strips. Wordt de led strip in de doucheruimte geplaatst, dan is IP67 de juiste bescherming. De strips zijn op zich hetzelfde, het gaat in dat geval om de bescherming tegen vocht, ofwel de waterdichtheid

+3173-7041101
Ma en Vrij: 9.00 - 18.00 uur
Di t/m do: 9.00 - 22.00 uur
Zaterdag: 9.00 tot 17.00 uur