Led strips in de badkamer

Led strips zijn dé toevoeging om uw badkamer naar “the next level” te tillen. De badkamer is enerzijds een ruimte waar we met meer plezier in verblijven en heerlijk kunnen ontspannen in bad of onder de douche. Anderzijds is het een ruimte waar je even snel je tanden poetst, je make-up op doet, of dat ene wenkbrauwhaartje verwijderd. Kortom, de badkamer is een multifunctionele ruimte geworden voor ontspanning, verzorging of simpelweg voor een toiletbezoek. Bij een multifunctionele ruimte hoort multifunctionele verlichting en hier hebben wij de passende oplossing voor: led verlichting in uw badkamer!

Led strips verhogen het ruimtelijke effect van uw badkamer. De strakke lijnen die ze uitstralen, kunnen de illusie wekken dat uw meubels zweven. Het spectrum aan kleuren en tinten maken uw dagelijkse bezoeken aan de badkamer een stuk aangenamer. Ze zorgen voor een sfeervolle, indirecte verlichting en creëren een luxueuze en romantische sfeer. Echter creëert de led verlichting niet alleen veel sfeer, maar het is ook zeer functioneel bij bijvoorbeeld het in- en uitstappen van het bad.

Nog een voordeel van led verlichting in de badkamer is dat u, met wat technische voorkennis, de led strips zelf kunt aanbrengen. Bovendien zijn ze erg laag in verbruik en gaan daardoor veel langer mee dan de meeste badkamerverlichting.

Hieronder enkele ingezonden inspiratiefoto's van klanten.

Led strips onder de badkuip

Led strip onder spiegel
Onder spiegel
Led strip plafond
Plafond
Koud witte ledstrip in de badkamer
Spiegel verlichting
badkamer verlichten met led strips
Helder Wit

Led strips op het plafond

Bad- en slaapkamer
Douche
led strip warm wit in de badkamer
Badkuip en nisjes

Led strips in de douche

Led bij badmeubels
Badmeubel
Led bij douchecabine
Douchecabine
RGB led strip badkamer
Badkuip
ledstrips RGBW in badkamer
onder bad

Led strips achter de spiegel

Led bij baden
Bad
RGB led strips in de badkamer
Koof verlichting
Multicolor led strip in de badkamer
Badkuip

 

Led strip kopen voor de badkamer: waar moet ik op letten?

Wanneer u enthousiast bent geworden en graag led strips wilt aanbrengen in de badkamer, zijn er een paar belangrijke aandachtspunten die we u willen meegeven. Deze leest u hieronder.

Kies de juiste waterdichtheid

Zoals reeds vermeld, is het belangrijk om een waterdichte led strip te kiezen wanneer u deze in de badkamer wilt plaatsen. Vanaf een IP-waarde van 65 is de verlichting geschikt voor vochtige ruimten. Indien de led strip in de doucheruimte geplaatst wordt, is IP67 de juiste bescherming. Het kiezen voor de juiste waterdichtheid voorkomt kortsluiting of het vroegtijdig defect raken van de strip.

Led strips en glanzende badkamer tegels: een aandachtspunt!

Een glanzende badkamertegel werkt in principe als een spiegel. Alles wat zichtbaar is, wordt gereflecteerd door het glanzende oppervlak. Bij led strips is dit meestal niet het gewenste effect. Led strips worden juist gebruikt als indirect verlichting waarbij de lichtpunten zelf niet zichtbaar zijn. Zorg er daarom voor dat de led strips niet direct in glanzende tegels schijnen. Om te voorkomen dat u indirect in de ledstrip kijkt, kunt u kiezen voor een ledprofiel. Meer daarover leest u verderop in dit artikel.

Led strips in de badkamer aansluiten

Voor een prachtig resultaat van de led strips op de badkamer, zorg je dat je goed op de hoogte bent van de stappen die je moet ondernemen. Hieronder geven wij graag enkele tips mee.

Indien u zelf led strips wilt plaatsen in de badkamer is het belangrijk om, in verband met elektriciteit, rekening te houden met de locatie van de plaatsing. Voor het beste effect in uw badkamer adviseren wij om de led strips tegen de muurtegels, op het plafond, onder de badkamermeubels of achter de spiegel te plakken. Plak de strip op een schoon/ontvet oppervlak.

Wanneer u ze wilt gebruiken als indirecte verlichting achter een meubel of spiegel, raden we aan om led strip profielen te gebruiken. Enerzijds worden profielen gebruikt vanwege het fraaie strakke uiterlijk dat ze creëren. Het licht wordt zo namelijk gelijkmatig over de strip verdeeld en als egale streep weergegeven. Anderzijds hebben ze ook een functionele werking. Ze maken de installatie van led strips een stuk eenvoudiger en kunnen warmte beter geleiden. Zo koelt de led strip sneller af waardoor hij langer zal meegaan.

De afmetingen van de strips kun je aanpassen door ze naar wens in te korten. Echter is het hierbij belangrijk om na het afknippen, de strips en profielen weer waterdicht te maken zodat ze geschikt blijven voor gebruik in de badkamer. In deze video www.youtube.com/watch wordt duidelijk beschreven hoe u dit moet doen.

Kijk op onze pagina www.ledstripkoning.nl/led-strip-informatie-faq/ voor meer informatie over (o.a.) het aansluiten van led strips.

Slimme led strips in de badkamer

Slimme led strips voor de badkamer heeft LedKoning in verschillende lengtes en kleuren. Via een smartphone en/of afstandsbediening zijn ze volledig naar eigen voorkeur in te stellen en te dimmen. Zo kunt u in één handomdraai de sfeer in uw badkamer creëren.

Wanneer u wilt dat het licht zich automatisch aanpast aan de door u ingestelde wensen, kunt u schema’s instellen. Ook kunnen veel van onze slimme led strips gekoppeld worden aan een domotica systeem zoals Google Assistant of Amazon Alexa. Ga ontspannen achterover zitten in bad en geniet van het prachtige eindresultaat!

Kijk op onze pagina www.wifilampkoning.nl/slimme-ledstrips/ voor het complete assortiment aan slimme led strips.

+3173-7041101
Ma en Vrij: 9.00 - 18.00 uur
Di t/m do: 9.00 - 22.00 uur
Zaterdag: 9.00 tot 17.00 uur