Nu besteld, morgen in huis!
5 jaar garantie
Grote eigen voorraad
Gratis verzending vanaf € 20,- NL en BE
Klantbeoordeling 9,2
LedstripKoning
 • Bekijk alle verlichting
  • Led strips
   Led strips
   Complete led strip sets, losse strips en losse onderdelen. Uitgebreid assortiment.
  • Led profielen
   Led profielen
   Aluminium profielen voor led strips. Verkrijgbaar in lengtes van 1 t/m 4 meter.
  • Slimme verlichting
   Slimme verlichting
   LED lampen, spots en strips bedienen met de smartphone en tablet. Android en iPhone App.
  • Bouwlampen
   Bouwlampen
   Uitgebreid assortiment LED bouwlampen. Voor particulier en professional.
  • Solar tuinverlichting
   Solar tuinverlichting
   Nieuwste generatie LED buitenlampen op zonne-energie. Hoge kwaliteit solar verlichting.
webwinkelkleur
Daarom
LedstripKoning
Klantbeoordelingen
van
Feedback Company

Led verlichting onder keukenkastjes

Gebruik stijlvolle ledverlichting onder een keukenkastje om de uitstraling van een complete keuken op een hoger niveau te brengen. Met een led strip onder een keukenkastje boven het keukenblad heeft u ook meteen een handig functioneel licht tot uw beschikking om bijvoorbeeld groenten te snijden of recepten te lezen. 

Bovendien zijn led strips eenvoudig in te korten of te verlengen, waardoor ze onder iedere keukenkast weggewerkt kunnen worden. De meest gebruikte lichtkleur in de keuken is helder wit. Dit zit qua kleur tussen een warm wit en koud wit licht in, vergelijkbaar met natuurlijk zonlicht. Daardoor zorgt een helder witte lichtkleur voor goed zicht op het aanrecht en geeft het ook een warme uitstraling aan de keuken.

Voor wie in de keuken keuze wil hebben uit verschillende tinten wit, zijn er dual white led strips beschikbaar. Met een dual white ledstrip wisselt u eenvoudig tussen een functioneel koud wit licht en een sfeervol warm wit licht. 

De installatie van de ledstrip is eenvoudig dankzij onze “plug & play” complete led strip, waarmee u alle benodigde onderdelen in één keer in huis haalt. Deze zijn zowel beschikbaar als helder witte led strip sets en dual white led strip sets.

Een belangrijk onderdeel van de verlichting is de bediening. Ook hierin valt veel te kiezen. Zo zijn led strips eenvoudig smart te maken, door deze te koppelen aan bijvoorbeeld het WiFi-netwerk of aan een Zigbee-netwerk. Nadat de led strip is gekoppeld aan de Zigbee-hub of WiFi-module kan deze aangestuurd worden via een app op de mobiele telefoon of andere smart device.

Een andere mogelijkheid zijn afstandsbedieningen, bijvoorbeeld met een RF-signaal (radiofrequentie). Er zijn verschillende soorten afstandsbedieningen, zoals losse afstandsbedingen, wandbedieningen en dimmers.

Vaak wordt ervoor gekozen om een afstandsbediening naast de smart bediening te gebruiken. Hiermee zet u de verlichting met één druk op de knop aan en heeft u altijd de controle over de led strips, ook als het wifi-signaal in de keuken bijvoorbeeld (tijdelijk) wegvalt.

Led verlichting onder keukenkastjes monteren

Voor dit keukenkast project heeft de klant gekozen voor een helder witte led strip set met een draadloze dimmer. Een dimmer heeft meestal een eenvoudig ontwerp, zonder poespas en is ideaal om het licht onder het keukenkastje even snel uit- of aan te zetten en te dimmen.

Stappenplan bevestigen ledstrip onder keukenkast

 1. Bepaald waar de stroompunten zitten. Zitten deze in het keukenkastje zelf, of op een andere plek? Maak een plan voor de lay-out van de verlichting.
 2. Schakel de stroom uit. Gebruik een spanningsmeter om eventuele losse elektriciteitsdraden te checken.
 3. Test of de nieuwe led strip naar behoren functioneert. Strip indien nodig de elektriciteitsdraden en sluit de strip aan/ sluit aan op een adapter en zet de stroom aan. Check of alle leds oplichten.
 4. Schakel de stroom weer uit.
 5. Test de bediening: sluit de dimmer aan (deze komt tussen de adapter en de ledstrip) en test de verschillende functionaliteiten.
 6. Bepaal waar onder de keukenkast u de ledstrip bevestigen wil.
 7. Knip de led strip op maat met een schaar.
 8. Zorg ervoor dat de onderkant van het keukenkastje schoon, stof- en vetvrij is. Verder moet de ondergrond egaal zijn, zodat de 3M-plakrand van de ledstrip zo goed mogelijk hecht. (Indien het kastje niet egaal is, maar ruw of onregelmatig, is het raadzaam een led profiel te gebruiken).
 9. Bevestig de led strip direct onder de keukenkast door de plakrand te verwijderen en de strip stevig aan te duwen of plak de ledstrip in een ledprofiel en plaats deze door middel van bevestigingsclips onder de keukenkast.
 10. Boor indien nodig gaten in de keukenkast voor de stroomkabels naar het stroompunt en sluit de led strip aan op het stroomnet.
 11. Werk de stroomkabels weg in de keukenkast, bijvoorbeeld door gebruik van kabelgoten.

Meer weten over led strips en de installatie van led strips? Neem dan een kijkje op onze informatiepagina’s over de voeding van een led strip, het verlengen van een led strip of het aansluiten van een witte led strip set.

Gebruikte onderdelen

Gebruikt gereedschap

 • Striptang
 • Schroevendraaier
 • Boor
 • Spanningszoeker
 • Schaar

Reactie klant

'Wilde een LED-strip voor onder de keukenkastjes met echt wit daglicht. Deze 2 meter strip met 120 koud witte LED's hebben een kleurtemperatuur van 5000 Kelvin en zijn precies goed.'

+3173-7041101
Ma t/m vr van 9.00 tot 22.00 uur
Zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur
Zondag van 12.00 tot 17.00 uur