Onder keukenkastje in hoekprofiel

Keuken aanrechtblad verlichting

Vraag klant: ledstrip en keukenkastjes

Wanneer ik een ledstrip wil onder een keukenkastje, wat is dan aan te raden? Voor mij gaat het met name om werkverlichting voor het aanrecht. Daarnaast vraag ik me af of enige vochtbescherming nodig is, in verband met damp van een pan die op het aanrecht staat, de wasbak of waterkoker. Ik ben van plan om ook een profiel te gebruiken.

Led verlichting onder keukenkastjes

Voor een optimale verlichting van het werkblad, zijn ledstrips onder keukenkastjes de perfecte oplossing. Voor een functioneel licht raden wij aan om te kiezen voor een koud/helder witte ledstrip met voldoende lichtopbrengst. Kiest u liever voor sfeervollere verlichting, kijk dan eens naar onze warm witte ledstrips.

Om het beste van beide te combineren kunt u kiezen voor een Dual White ledstrip. Deze ledstrips zijn in staat alle wittinten te produceren, zodat u makkelijk wisselt tussen functionele en sfeervolle verlichting. 

Bij toepassingen in de keuken is het raadzaam om te kiezen voor een ledstrip met IP65 coating. Deze coating zorgt ervoor dat de ledstrip spatwaterdicht is, waardoor u niet bang hoeft te zijn dat de ledstrip defect raakt tijdens het koken door opspattend water.

Ledstrip onder keukenkastje bevestigen

Het bevestigen van de ledstrip gaat eenvoudig door de plakstrip op de achterzijde. Om het licht meer te verspreiden kunt u de ledstrip in een profiel plaatsen. Het profiel zorgt voor extra koeling en een beter spreiding van het licht. Daarnaast biedt het profiel ook extra bescherming aan de ledstrip.

Ledstrip op batterij

Heeft u geen stroompunt in de buurt van de ledstrip, dan kunt u kiezen voor een ledstrip op batterij. De batterij of accu plaatst u gemakkelijk in het keukenkastje zodat deze uit het zicht is, maar wel toegankelijk blijft als u de batterij of accu op moet laden.


Gebruikte producten bij deze keukenkastjes:


Andere projecten in keuken en woonkamer:

Vierkanten koof
Onder keukenplank
+3173-7041101
Ma en Vrij: 9.00 - 18.00 uur
Di t/m do: 9.00 - 22.00 uur
Zaterdag: 9.00 tot 17.00 uur