Halloween decoratie

Ledstrips Multicolor voor decoratie
Waterdichte RGB led strips voor buiten

Halloween knutselen met led strips in pompoenen

De Halloween trend heeft langzaam maar zeker ons land bereikt. Het wordt steeds populairder om halloweentochten te lopen en het huis te versieren met knutselwerken en verlichting. Ook leuke objecten voor Halloween knutselen? Op deze pagina vindt u twee gave knutselideeën voor verlichte pompoenen met led strips. Laat je inspireren en krijg de allermooiste halloween tuin van de straat! 


Waterdichte RGB led strips voor buiten
Waterdichte RGB led strips voor buiten

Halloween pompoen maken met RGB led strip

We laten hier twee varianten zien: een pompoen met led strips gemaakt met een uitgeboord figuur, en een pompoen met led strips met een uitgesneden figuur. Het maken van de led strip pompoen met uitgeboord figuur wordt hieronder in een stappenplan beschreven. Voor de pompoen met uitgesneden figuur kunt u dezelfde stappen volgen. Stap 7 en 8 kunt u overslaan. In plaats hiervan tekent u de mal over en snijdt u de pompoen op de tekenlijn uit. Daarna, vanaf stap 9 volgt u weer dezelfde stappen als bij versie 1. 

Tevens is het mogelijk om in plaats van een led strip met adapter te kiezen voor een led strip op batterij. In dit geval kunt u stap 9 en stap 11 overslaan. 

Halloween decoratie met ledstrips

Benodigdheden

  • Een pompoen
  • Een stift, niet watervast
  • Een lepel
  • Een mes
  • Boor/schroevendraaier (versie 1)
  • Waterdichte RGB ledstrip IP65 (in dit voorbeeld is een IP20 ledstrip gebruikt, maar een waterdichte IP65 is beter. De pompoen is namelijk redelijk nat van binnen)
  • Adapter of batterij

 

 

TIP:

Om uw pompoen langer houdbaar te maken kunt u hem in een emmer met water en chloor onderdompelen. Let er op dat u hem daarna van binnen en van buiten goed droog dept. Ook is het een optie om hem van buiten in te smeren met zonnebloemolie, hierdoor blijft hij langer goed en gaat hij mooi glimmen! Bovendien worden led strips niet warm. Ook dit is ook gunstig voor de houdbaarheid van de pompoen.

Stap 1:

Teken met de stift een lijn om de bovenkant van de pompoen, waar je de ‘hoed’ van de pompoen eraf wil snijden.

Pompoen vullen met ledstrips

Stap 2:

Snijdt met een mes de ‘hoed’ eraf. Snijdt een beetje schuin in, dit voorkomt dat de hoed straks er doorheen zakt.

Pompoen vullen met ledstrips

Stap 3:

Verwijder de hoed van de pompoen. Ben voorzichtig met het optillen aan de steel, deze kan afbreken.

Pompoen vullen met ledstrips

Stap 4:

Hol de pompoen uit en schep het losse vruchtvlees eruit. 

Pompoen vullen met ledstrips

Stap 5:

Print een mal uit en plak deze op de pompoen. U kunt dit ook met de losse hand doen, of op de pompoen tekenen met de stift.

Pompoen vullen met ledstrips

Stap 6:

Teken puntjes op de mal op de plekken waar u in de volgende stap gaatjes wilt gaan maken.

Pompoen vullen met ledstrips

Stap 7:

Maak met een schroevendraaier of boormachine gaatjes net naast de getekende puntjes. Als u door de mal heen boort, verdraait het papier en kan de mal kapot gaan. Beter is het om met stift óp de pompoen te tekenen.

Pompoen vullen met ledstrips

Stap 8:

Voor het plaatsen van de multicolor led strip met adapter, moet de ledstrip aan de achterkant van de pompoen aangesloten worden op stroom. Maak hiervoor een klein gaatje waar de waterdichte ledstrip doorheen past.

Pompoen vullen met ledstrips

Stap 9:

Plaats de ledstrip in de pompoen en laat een klein stukje door het gat in de achterkant eruit komen. U plakt de led strip vast met de meegeleverde 3m tape en lijm, of legt hem zonder plakken in de pompoen. Afhankelijk van de vorm die u heeft gemaakt kunt u kijken wat het mooiste is. Indien u een led strip op batterij gebruikt legt u ook de batterij in de pompoen.

Pompoen vullen met ledstrips

Stap 10:

Sluit de ledstrip aan op een (eventuele) led strip controller en vervolgens op de adapter. De controller, ookwel ontvanger genoemd, communiceert met een eventuele bediening van de led strip, zodat u de led strip op afstand aan kan sturen. Onze led strips kunnen bediend worden via afstandsbedieningen maar ook via een app op uw telefoon!

Pompoen vullen met ledstrips

Stap 11:

Stel de kleur van de ledstrip in en geniet van het eindresultaat! TIP: Ook met LED solarlampen kun je supergave halloween knutselwerken maken. Bekijk hiervoor de inspiratiepagina solarlamp tea’s als halloween candlelight.

+3173-7041101
Ma en Vrij: 9.00 - 18.00 uur
Di t/m do: 9.00 - 22.00 uur
Zaterdag: 9.00 tot 17.00 uur