Terrasoverkapping

Led terrasoverkapping

Vraag klant: Verlichting in mijn overkapping

Ik heb interesse in RGB led strip met controller voor de lengte van 12 meter. Ik wil graag meer weten wat ik allemaal nodig heb om het compleet te kunnen monteren in het plafond van mijn terrasoverkapping. Zie bij de afbeeldingen de tekening. Ik maak gebruik van een hoekprofiel. 

  1. Ik kan 12 meter strip in 4 stukken knippen. Ik kan vervolgens deze met elkaar solderen met mijn soldeervaardigheid. Ziet U geen knelpunten hiervoor? Zijn er doorlus-kabels/connectoren beschikbaar?
  2. Gezien dat er een grote stroomsterkte door de strip loopt, is er wel veel stroomverlies over de dun geleidende sporen. Levert het geen probleem op?
  3. Wat heb ik nog meer nodig voor de aansluiting van 4x3 meter strips? 

Advies:

Om vanuit 1 voeding de strips aan te sturen, is het beter om de strips parallel aan te sluiten. Vanuit de adapter (en controller) gezien sluit u 6 meter strip rechtsom aan en de andere 6 meter linksom. Hiervoor gebruikt u een splitterkabel in 2 delen

  1. De maximale lengte van 1 led strip is 5 meter, hierna worden ze gekoppeld met kleine stekkertjes die reeds op de led strips zitten. De lengte van 12 meter bestaat uit 2 x 5 en 1 x 2 meter. Als u kunt solderen is doorknippen en opnieuw verbinden met losse kabel eenvoudig uit te voeren. Er zijn echter, voor nog meer gemak, ook koppelstukjes (met 15 cm kabel) verkrijgbaar.
  2. De RGB-strip is 10 mm breed en werkt op 24 volt. Hierdoor is er vrijwel geen stroomverlies over deze lengte.
  3. De set is geheel compleet inclusief passende adapter, controller met afstandsbediening en eventueel verloopstekkertjes. Apart hiervan bestelt u de profielen, de splitterkabel en, indien gewenst, de koppelstukjes.


Meer afbeeldingen van de overkapping:

Ledverlichting terrasoverkapping -1-
Ledverlichting terrasoverkapping -2-
Ledverlichting terrasoverkapping -3-
Ledverlichting terrasoverkapping -4-
+3173-7041101
Ma en Vrij: 9.00 - 18.00 uur
Di t/m do: 9.00 - 22.00 uur
Zaterdag: 9.00 tot 17.00 uur