Nu besteld, morgen in huis
5 jaar garantie
Grote eigen voorraad
Gratis verzending vanaf € 20,- NL en BE
Klantbeoordeling 9.1
LedstripKoning
 • Bekijk alle verlichting
  • Led strips
   Led strips
   Complete led strip sets, losse strips en losse onderdelen. Uitgebreid assortiment.
  • Led profielen
   Led profielen
   Aluminium profielen voor led strips. Verkrijgbaar in lengtes van 1 t/m 4 meter.
  • Slimme verlichting
   Slimme verlichting
   LED lampen, spots en strips bedienen met de smartphone en tablet. Android en iPhone App.
  • Bouwlampen
   Bouwlampen
   Uitgebreid assortiment LED bouwlampen. Voor particulier en professional.
  • Solar tuinverlichting
   Solar tuinverlichting
   Nieuwste generatie LED buitenlampen op zonne-energie. Hoge kwaliteit solar verlichting.
  • SmarthomeKoning
   SmarthomeKoning
   Alles voor uw smart home. Eenvoudig te bedienen met één gratis app.
Daarom
LedstripKoning
Klantbeoordelingen
van
Feedback Company

Sauna LED verlichting

Over sauna's komen sporadisch vragen bij ons binnen. Met behulp van dit voorbeeldproject willen we u graag de mogelijkheden en uitdagingen van het plaatsen van ledstrips in een sauna laten zien. De sauna wordt warm en gebruikers van de ruimte kunnen met water ook het vochtgehalte aardig opdrijven. Vocht & warmte zijn niet ideaal voor ledstrips.

De grootte van de ruimte, de bron van stoom en uiteraard waar u de led verlichting wenst te plaatsen zijn van doorslaggevende factor voor succesvolle sauna LED verlichting.

Ledstrips in sauna gebruiken

Een sauna is erg mooi te verlichten met led verlichting. Vaak wordt de ledstrip gemonteerd achter of onder de saunabank. Er ontstaat dan een mooi indirect licht. Maar een sauna is ook een ruimte met zijn eigen uitdagingen voor verlichting, te weten warmte én vocht.

LED verlichting bestand tegen vocht

In een vochtige sauna is het van belang de juiste ledstripverlichting te kiezen voor een veilige en duurzame toepassing. Om die reden raden wij dan ook aan om ledstrips met een waterdichte coating te gebruiken. Deze coating dient een beschermingsgraad te hebben van IP67 en is zodoende geschikt voor vochtige ruimten. Let er dan wel op dat de bekabeling en voeding niet waterdicht zijn en dat deze buiten de sauna geplaatst dienen te worden. Meer over waterdichte ledstrips leest u ook in onze blog “Waterproof led strips: IP65, IP67 en IP68”.

Ledstrips gekoeld houden

In een droge sauna kunnen de temperaturen flink oplopen. Dat is iets om mee rekening te houden bij de aanschaf van verlichting. De waterdichte coating van ledstrips heeft een nadeel, dat is dat de koeling niet zo sterk is als de ledstrips zonder coating. Om toch te voorzien in de broodnodige koeling voor de led verlichting is het raadzaam om de led strips op een ideale ondergrond te plaatsen. Sauna’s zijn vaak gemaakt van hout, dat de warmte slecht geleidt. Ook de montage van de strip op hout is lastig. Gebruik daarom een ledstripprofiel, al dan niet met een kunststof afwerkkap voor de verlichting. Het plakken van de led strip in een profiel gaat niet alleen makkelijker, het aluminium van het profiel zorgt ook nog eens voor een betere warmtegeleiding. En een goede koeling van de strip zorgt ervoor dat u langer kunt genieten van de verlichting!

Kleurentherapie via ledstrips

Ledstrips zijn er in vele kleuren. Het meest ideale voor een sauna is wellicht de RGB- of RGBW-variant. Met deze soorten ledstrips kunt u alle kleuren maken die u kunt bedenken. Daarmee kunt u uw eigen kleurentherapie aanleggen in de sauna. Bij kleurentherapie worden kleuren gebruikt om lichaam, ziel en geest met elkaar in harmonie te brengen. De basis van kleurentherapie is het 'energiesysteem' van het lichaam, zoals dat in oosterse geneeswijzen en veel religies al eeuwenlang wordt erkend. Dit systeem gaat uit van het bestaan van een aantal energievelden in en rond het lichaam. Stel uw ledstrip in op: 

 • Rood: Rood activeert het hart en de bloedsomloop. Huidziekten en reuma worden negatief beïnvloed door rood licht. De hersenen, longen en spieren worden positief beïnvloed. Ook helpt de rode kleur verlichting bij gebrek aan energie.
 • Geel: Geel helpt bij maag en darmklachten. Geel zorgt voor een goede werking van de klieren en activeert het huidslijm. De kleur geel verschaft, behalve een gunstige werking op het humeur, een warm en behaaglijk gevoel.
 • Blauw: Blauw werkt verkoelend en verfrissend. Het heeft een positieve uitwerking op slapeloosheid onrust en angst. Het zorgt voor een goede doorbloeding.
 • Groen: Groen werkt rustgevend, verschaft zelfvertrouwen en geeft kracht. Groen verlichting helpt bij zenuwkwalen, hoofdpijn, jicht en bij hoesten.

Bekijk onze RGB kant-en-klare ledstrip sets » 
Bekijk onze RGBW kant-en-klare ledstrip sets » 
Bekijk onze RGBWW kant-en-klare ledstrip sets »
En vergeet uw led strip profielen niet!

Advies op maat

Voor het beste advies over de toepassing van led verlichting adviseren wij u contact met ons op te nemen. Per situatie kan

bekeken worden wat het beste past. Zo is toepassing van led strips boven in de sauna niet wenselijk voor de levensduur (warmte stijgt immers op), maar hebben we ervaring met bijvoorbeeld een multicolor led schijnwerper en wifilamp in een sauna. En zo is het vochtgehalte per sauna afhankelijk van het type en het gebruik ervan.

Wij vinden altijd een passende oplossing!

Win € 75,- shoptegoed!

Wij zijn benieuwd hoe klanten onze producten toepassen. Stuur foto's op van uw sauna verlichting en verdien niet alleen een ereplaats op onze inspiratiepagina, maar maak ook direct kans op € 75,-  shoptegoed! Deel uw ervaring met het aansluiten en bedienen van de producten en maak uw verhaal nog mooier. Meer info »


+3173-7041101
Ma t/m vr van 9.00 tot 22.00 uur
Zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur
Zondag van 12.00 tot 17.00 uur