U bent hier:

TV led strips

Kies een categorie

Eindelijk een volledig kant-en-klaar systeem led strip achter de TV! Onze complete sets zijn verkrijgbaar in diverse maten en daardoor geschikt voor alle TV’s. De strips hoeven dus niet meer verder geknipt te worden, ze zijn reeds op maat voor u gemaakt. En… u sluit de sets direct aan op de USB poort van de meeste TV's*. Geen adapters en extra kabels meer nodig dus. Dat noemen wij nou echt Plug & Play!

TV led strips: Multicolor RGB en RGBWW inclusief afstandsbediening

RGB USB TV led stripsOnze ledstrips voor achter de TV zijn uitgevoerd in RGB (multicolor) of RGBWW (multicolor + warm & koud wit). Meestal kunnen ze direct worden aangesloten op de USB poort. Sommige TV's geven te weinig stroom op de USB poort voor de grotere sets. Daarom worden deze sets standaard geleverd met USB stroom adapter. De kleuren worden ingesteld met de compacte, maar veelzijdige afstandsbedieningen. De RGB afstandsbediening werkt op radiosignaal (RF) waardoor u niet hoeft te richten op de ontvanger. De RGBWW werkt op infrarood (IR) en beschikt over veel functies. Natuurlijk kunt u vele kleuren selecteren met de afstandsbediening, de ledstrip dimmen en is er keuze uit diverse automatische programma’s met snelheidsregeling. Door deze uitgebreide opties zijn de TV led strips geschikt voor een gezellig avondje TV kijken, maar ook voor een feestelijke avond.

De TV als lichtbron is mooi, praktisch en rustgevend voor uw ogen

USB led strips achter monitorVaak neemt de TV een centrale plaats in de huiskamer in. Dit is daardoor een erg mooie plek om als lichtbron te dienen. En daar komen de TV led strips om de hoek kijken! Onzichtbaar van de voorkant, maar als ze tegen de muur aan schijnen waar de TV voor staat, is het plots een hele fraaie lichtbron. Omdat enkel het licht zichtbaar is en de led strip zelf niet, spreken we indirecte verlichting. En dat is niet geheel toevallig precies hoe led strips het beste tot hun recht komen!

Heeft u wel eens last van vermoeide ogen tijdens het TV kijken? Dat komt omdat er veel licht vanaf de TV komt terwijl de achtergrond donker is. Uw ogen moeten zich hier telkens op aanpassen wat het vermoeide gevoel veroorzaakt. Door de achtergrond te verlichten lost u dit probleem op. U kunt zelf bepalen welke kleur het licht wordt. Op die manier kunt u altijd de juiste instelling vinden die het beste bij u past en het meeste rust geeft.

Aan alles is gedacht: zwarte led strips en kabels, dubbelzijdige 3M tape

Vrijwel alle TV’s zijn zwart. En omdat we willen dat het licht eruit springt en niet de led strips zelf, zijn onze led strips voor achter de TV uitgevoerd in zwart. Ook aan de kabels en de controller (ontvanger van de afstandsbediening) is gedacht: die zijn namelijk ook uitgevoerd in de kleur zwart. De led strip zijn voorzien van een siliconen afwerklaag waardoor ze makkelijk afneembaar zijn met bijvoorbeeld een schoonmaakdoek. De dubbelzijdige 3M tape is net wat dikker dan normaal, waardoor de strip extra goed hecht op de ondergrond. De leds zijn van het type 5050 en geven ruim voldoende licht om het gewenste effect te krijgen. De lichtsterkte is instelbaar via de afstandsbediening. Feestje? U kunt ook kiezen uit diverse automatisch programma's zoals strobe, fade en flash.

TV led strip op de USB poort: de voor- en nadelen

TV backlight RGBWW USB led strip set

Het aansluiten van de TV led strip op de USB poort heeft veel voordelen, maar soms ook een nadeel. Het meest voor de hand liggende voordeel is dat er geen extra adapter nodig. Dit betekent tevens dat er ook geen extra kabels zijn en dat er geen extra stopcontact bezet is. Een ander groot voordeel is dat de led strips aan- en uitschakelen met de TV. Zodra de TV wordt aangezet gaat de led strip set ook aan. De controller is zo geconfigureerd dat hij de laatst gebruikte instelling onthoudt. Stond de strip op blauw toen de TV werd uitgezet? Dan staat hij ook op blauw als hij weer wordt aangezet. Super praktisch dus!

Sommige TV's geven helaas niet voldoende stroom op de USB poort om de grotere sets aan te sturen. Dit betekent dat de strips niet goed zullen functioneren. Daarom leveren wij bij de grotere sets standaard een USB stroom adapter. Deze zorgt ervoor dat de strips wel voldoende stroom krijgen en de set goed zal werken. Helaas schakelt de TV led strip set dan niet meer automatisch mee aan en uit. Dit moet dan handmatig via de afstandsbediening gebeuren.

TV led verlichting Plug & Play

Hieronder ziet u een afbeelding van een complete set met 4 RGB led strips. Deze bestaat uit de led strips, afstandsbediening met controller, diverse aansluitkabels en stekkertjes en een duidelijke, Nederlandse handleiding.


* Sommige TV's leveren niet voldoende stroom via de USB poort om de led strips te kunnen gebruiken. Daarom leveren wij bij alles sets met 3 en 4 led strips, standaard een USB adapter mee die u op het stopcontact aan kunt sluiten. Met behulp van die adapter zal de set altijd goed werken.