Tips aanschaffen led strips

Bij de aankoop van een ledstrip komt u vaak voor diverse keuzes te staan. Moet de led strip kleur geven of alleen witte tinten tonen? Of moet de strip een combinatie aankunnen van kleur én witte tinten? Deze eerste keuze is vaak beïnvloed door de toepassing waar u de ledstrip voor wilt gebruiken. Afhankelijk daarvan kiest men vaak voor een specifiek type strip. Maar er volgen nog meer keuzes en in het geval van grote projecten zoals het verbouwen van een badkamer, tuin of aanbrengen van ledstrips op grote oppervlakten, komen er vaak meer vragen bij u naar boven. En dát is waar de LedstripKoning dan goed van pas komt. Onze klantenservice staat graag voor u klaar om u te begeleiden in het aankoopproces. Maar om u alvast een idee te geven van de overwegingen die u wellicht tegen gaat komen, hebben we 10 handige aankooptips op een rijtje gezet voor het kopen van led strips. 

LED strips zijn onder te verdelen in de volgende groepen: 

Op de betreffende pagina’s kunt u de betreffende LED verlichting vinden en eenvoudig en veilig online bestellen. U kunt bij ons betalen met de meest gangbare methodes waaronder iDEAL, Paypal, Riverty, credit cards en vele andere betaalmethoden.

De mogelijkheden van LED strip zijn overigens zeer groot door de hoge mate van flexibiliteit. U kunt het dus gebruiken voor het verlichten van uw aquarium, maar ook voor boekenkasten, nissen, trappen, vitrinekasten enzovoorts. Bekijk onze inspiratiepagina's voor meer voorbeelden voordat u een led strip kopen gaat.

RGB ledstrip kopen
RGBW led strip kopen

10 aankooptips

Voordat u een led strip gaat kopen is het verstandig een aantal zaken af te vragen en te bepalen wat uw wensen zijn. Een aantal vragen zijn voor de hand liggend en een aantal zullen we nader aan u toelichten. We sommen ze op:

 1. Lengte: Waar wilt u de led strip gaan gebruiken en hoeveel lengte dient u te kopen?
 2. Functie: Wordt het praktisch licht of juist sfeervolle verlichting?
 3. Lichtopbrengst: Heeft u veel licht nodig of minder?
 4. Kleuren: Welke kleur led strip wenst u?
 5. Voeding: Wilt u 12V of juist een 24V led strip?
 6. Waterdichtheid: Waar gaat u de led strip gebruiken en is het daar vochtig?
 7. Afwerking: Plakt u simpelweg de led strip direct op een oppervlak of gebruikt u liever een led profiel?
 8. Bediening: Hoe wilt u uw led strip gaan bedienen?
 9. Kwaliteit: Welke type led wordt er gebruikt, hoeveel garantie krijg ik er op?
 10. Service: Hoe snel heb ik het in huis en hoe goed is het advies dat u krijgt?

1. Lengte van een led strip

LedstripKoning heeft in haar assortiment diverse kant en klare led strip sets van 1 t/m 50 meter. Afhankelijk van de gekozen lengte krijgt u er een passend aantal voedingen bij. Led strips worden door ons uitgeleverd in rollen van maximaal 5 meter. Wanneer u bijvoorbeeld 18 meter led strip nodig heeft, ontvangt u van ons drie rollen led strip van 5 meter en één rol van 3 meter. De delen zijn eenvoudig aan elkaar te koppelen en u ziet bijna niet dat de led strips zijn gekoppeld. Meest populair zijn onze kant en klare led strip sets van 5 meter.

Alle led strips zijn ook eenvoudig in te korten, dat doet u gewoon met een schaar. U knipt dan op het aangegeven kniplijntje (absoluut niet ernaast) de led strip af. Meer over het inkorten van led strips in onze blog "led strips knippen en inkorten".

5 meter led strip Koud Wit

BASIC - complete set

39,95
60 leds p/m - puur wit
Geheel complete set - 12/24V
Sfeervol dimbaar licht

5 meter led strip Koud Wit

PREMIUM - complete set

59,95
120 leds p/m - puur wit
Geheel complete set - 12/24V
Krachtig dimbaar licht

5 meter RGB led strip

PREMIUM - complete set

71,95
60 leds p/m - RGB multicolor
Complete set - 12V en 24V
Krachtige, dimbare led strip

5 meter RGBW led strip

BASIC - complete set

98,95
RGB multicolor + Warm Wit
36 leds 4-in-1 per meter
Sfeervol, dimbaar licht

5 meter led strip Warm Wit

Basic | complete set

39,95
60 leds p/m - écht warm wit
Dimbaar - 12V en 24V
Lichtsterkte: 350 lumen p/m

5 meter led strip Warm Wit

Premium | complete set

59,95
120 leds p/m - écht warm wit
Dimbaar - 12V en 24V
Lichtsterkte: 660 lumen p/m

5 meter RGBW led strip

PREMIUM - complete set

126,95
RGB multicolor + Warm Wit
72 leds 4-in-1 per meter
Krachtige led strip - dimbaar

5 meter RGB led strip

BASIC - complete set

60,95
30 leds p/m - RGB multicolor
Complete set - 12V en 24V
Sfeervolle, dimbare led strip

2. Functie van led strip

Waar wilt u de led strip voor gaan gebruiken. Zoekt u bijvoorbeeld sfeervol wit licht of juist praktisch wit licht? Voor sfeervol licht adviseren wij doorgaans warm wit, bijvoorbeeld voor in uw woonkamer. Koud witte led strips adviseren wij voor ruimten waar u praktisch licht nodig heeft. Denk dan bijvoorbeeld aan uw aanrechtblad.

3. Lichtopbrengst

Hoeveel licht wilt u dat uw led strips af gaat geven? Dat is een keuze die u moet gaan maken. Het is echter wel zo dat alle leds dimbaar zijn. Wij adviseren dus altijd in geval van twijfel een led strip te selecteren met een hogere lichtopbrengst. In onze shop geven we het verschil in lichtopbrengst aan in Lumen, dat wordt bij de specificaties van ieder product vermeld. Maar om de selectie makkelijker te maken, zijn onze led strips verkrijgbaar in 3 varianten:

 • Basic led strips
 • Premium ledstrips
 • Pro ledstrips

Waarbij de premium leds strips 2x zoveel leds bevatten dan de basic led strips en de Pro ledstrips weer meer leds bevatten dan de Premium strips. Qua kwaliteit is er geen verschil. Meer over het verschil kunt u lezen in onze blog "Verschil tussen­ Basic, Premium en Pro led strips". 

4. Welke kleur moet ik kopen?

RGB led strips

RGB led strips zijn goed toepasbaar in creatieve ruimtes. U kunt in principe alle kleuren maken. Minpunt van deze kleurstelling is dat u niet direct warm wit licht kunt selecteren.

RGBW led strips

Wanneer u de voordelen van RGB led strips herkent, maar u wilt ook beschikken over warm wit, dan zijn RGBW led strips de uitkomst. Met één druk op de knop óók warm wit!

RGBWW led strips

Wanneer u niet voldoende heeft aan enkel Multicolor en warm wit, vervult RGBWW de behoefte met de mogelijkheid tot alle kleuren én zowel warm als koud witte tinten. 

Led strips van het type RGB, RGBW en RGBWW bestaan uit één strip met afhankelijk van het soort led strip drie losse leds voor de RGB kleuren of één led voor RGB en één of twee leds voor wit. U ontvangt dus altijd één strip en geen drie of vier strips. 

Warm witte led strips 5 meter

Warm wit is sfeervolle verlichting. Omdat de leds wat meer naar het geel neigen doet het licht warmer aan. Onze kleur warm wit is ongeveer 2700 Kelvin.

Helder witte led strips

Helder wit is vandaag de dag veel terug te zien in moderne huishoudens. Ideaal voor boven een keukenblad of op de badkamer met 4000 Kelvin.

Dual White ledstrips

Met Dual white, ook wel instelbaar wit genoemd, kunt u zowel koud als warm wit maken met alle tinten wit ertussen in.

5. Welke voeding heeft u nodig?

Onze kant en klare sets worden geleverd inclusief voeding. Bij veel led strips sets heeft u de keuze om voor 12V of 24V te kiezen. 24V led strips bieden met name een voordeel bij langere lengtes. Doordat er relatief minder sprake is van voltage afname gedurende de lengte van de led strip, is de totale lichtopbrengst van de led strip hoger. Wanneer u twijfelt over welke Voltage u wilt kopen, lees dan ook zeker even onze blog "12 volt led strips of 24 volt led strips?".

6. Waterdichtheid van led strips

Tevens kunt u bij de meeste sets ook kiezen voor een bepaalde beschermingsgraad tegen vocht. Dat is wenselijk voor bijvoorbeeld boven het keukenblad, in de badkamer of voor gebruik buiten. Wilt u meer weten over onze waterdichte led strips, lees dan onze blog "Waterproof led strips: IP65, IP67 en IP68".

Bent u op zoek naar verlichting voor uw aquarium? Maak dan gebruik van onze keuzehulp aquarium verlichting »

7. Led strip plakken

Het plakken van de led strips gaat heel eenvoudig. Alle strips zijn namelijk voorzien van een 3M plakstrip. U dient er wel voor te zorgen dan de ondergrond stof- en vetvrij is. Als accessoire bevelen wij ook ook onze aluminium led strip profielen aan. Deze profielen zorgen voor een egaler licht, mooiere afwerking en betere koeling (en daarmee een langere levensduur).

Uitleg over een led strip

8. Bediening van de led strip

De daadwerkelijke afstandsbediening is afhankelijk van welke kleur led strips u gaat kopen, maar per kleur zijn er diverse mogelijkheden. Per led strip set heeft u de keuze hoe u deze wenst te bedienen, bijvoorbeeld een snoerdimmer, een losse afstandsbediening of met uw smartphone. 

Waar u op moet letten bij de bediening van de led strips is onder andere hoe makkelijk u bij de led strip kunt komen en hoeveel gemak u zelf wenst. Een snoerdimmer zit namelijk tussen de led strip en de adapter, een afstandsbediening op basis van op basis van infrarood dient u altijd te richten naar uw led strip controller (soort oogje), een afstandsbediening op radiosignaal hoeft u niet te richten en voor de bediening met de App heeft u een Wifi verbinding nodig.

9. Kwaliteit van led strips

Veel led strips worden door ons geïmporteerd vanuit China. Regelmatig wordt ons dan ook de vraag gesteld hoe onze led strips verschillen ten opzichte van andere aanbieders. Wij werken bijna alleen met Epistar leds. Dat zijn hoogwaardige kwaliteit leds. Een bekend type onder de kenners. Daarna verzorgen wij onze import zelf en staan wij garant voor kwaliteit. Alle led strips worden uitvoerig door ons getest en door onze jarenlange ervaring ontwikkelen we onze producten en brengen we zo nu en dan een nieuwe generatie led strip uit om een nog betere kwaliteit te garanderen. De markt van led verlichting staat immers alles behalve stil.

10. Service van de verkopende partij

Voordat u een led strip gaat kopen dient u ook goed de verkopende partij te screenen. Lees aandachtig reviews door, bekijk de voorwaarden en hoe snel heeft u het product in huis. Als u het dan in huis heeft, hoeveel garantie heeft u dan. Allemaal zaken die per verkopende partij kunnen verschillen.

Led strip kopen bij LedstripKoning:

 • Vandaag vóór 23.45 uur besteld, volgende werkdag in huis
 • 2 jaar garantie
 • Klantbeoordeling 9,2
 • Gratis verzending vanaf € 20,- 
 • Gratis retourneren

Bekijk eventueel ook onze specifieke klantenservice pagina's voordat u een led strip gaat kopen:


Inspireer uzelf voordat u led strips koopt


Specifieke led strips kopen

Naast led strips onder verdeeld in verschillende kleuren, heeft LedstripKoning ook ledstrips in haar assortiment voor specifieke toepassingen. Deze complete sets zijn zo samengesteld dat ze bijvoorbeeld voldoen aan specifieke wensen als spatwaterdichtheid of bepaalde lengtes. Enkele voorbeelden:

+3173-7041101
Ma en Vrij: 9.00 - 18.00 uur
Di t/m do: 9.00 - 22.00 uur
Zaterdag: 9.00 tot 17.00 uur