Nu besteld, morgen in huis
5 jaar garantie
Grote eigen voorraad
Gratis verzending vanaf € 20,- NL en BE
Klantbeoordeling 9.1
LedstripKoning
 • Bekijk alle verlichting
  • Led strips
   Led strips
   Complete led strip sets, losse strips en losse onderdelen. Uitgebreid assortiment.
  • Led profielen
   Led profielen
   Aluminium profielen voor led strips. Verkrijgbaar in lengtes van 1 t/m 4 meter.
  • Slimme verlichting
   Slimme verlichting
   LED lampen, spots en strips bedienen met de smartphone en tablet. Android en iPhone App.
  • Bouwlampen
   Bouwlampen
   Uitgebreid assortiment LED bouwlampen. Voor particulier en professional.
  • Solar tuinverlichting
   Solar tuinverlichting
   Nieuwste generatie LED buitenlampen op zonne-energie. Hoge kwaliteit solar verlichting.
  • SmarthomeKoning
   SmarthomeKoning
   Alles voor uw smart home. Eenvoudig te bedienen met één gratis app.
Daarom
LedstripKoning
Klantbeoordelingen
van
Feedback Company

Barverlichting met led strips

De bar is vaak het middelpunt van elk (thuis)café. Het is dè plek waar mensen samenkomen om te zitten en te genieten van een drankje. Niet gek dus dat deze plek voorzien moet zijn goede verlichting.

Met de juiste verlichting zijn de drankflessen aan de muur goed zichtbaar en is de drankenkaart al op afstand te lezen. Wel zo prettig voor de gasten en helpt ook met het kiezen van het lekkerste drankje.

Naast dat verlichting functioneel is, draagt het ook bij aan de sfeer en de uitstraling. Als iets telt in een cafe is het wel de sfeer! Met de juiste led verlichting maak je dus niet alleen je bar nog gezelliger, hij wordt ook functioneel beter doordat producten extra mooi uitgelicht worden.

Maar hoe creëer je de perfecte verlichting in je bar? Wij van LedstripKoning hebben veel ervaring met verschillende ledstrip toepassingen in de horeca. 

Led verlichting in een café

In veel moderne cafés is led verlichting favoriet vanwege haar veelzijdigheid en efficiëntie. Het heldere, aanpasbare licht schept een uitnodigende sfeer, terwijl het energiezuinig is. Café-eigenaren kunnen gemakkelijk de kleur en helderheid regelen, waardoor ze de perfecte ambiance kunnen creëren voor verschillende gelegenheden. Met een langere levensduur dan traditionele lampen besparen ze ook op onderhoudskosten. Led verlichting draagt dus niet alleen bij aan de esthetiek van het café, maar ook aan duurzaamheid en kostenbesparing.

Led verlichting in een cafe >>

Led verlichting in een café

Led verlichting in een restaurantbar

In bars blijft led verlichting een populaire keuze vanwege haar veelzijdigheid en energiezuinigheid. Het stralende licht kan de sfeer van de bar naadloos transformeren, van een relaxte ambiance overdag tot een levendige atmosfeer 's avonds. Led verlichting kan strategisch worden geplaatst op verschillende locaties in de bar, zoals boven de bar zelf, langs de wanden, in flessenrekken en achter de toonbank. Deze slimme plaatsing biedt niet alleen functionele verlichting, maar draagt ook bij aan de algehele esthetiek en ambiance van de ruimte. Bovendien zorgt de duurzaamheid van led lampen voor langdurige kostenbesparingen.

Bekijk led verlichting in Restaurantbar >>

Led verlichting in een restaurantbar

Functionele of sfeervolle led bar verlichting

Licht dat als hoofddoel heeft om het zicht te verhogen wordt functioneel licht genoemd. Licht dat bedoeld is om een bepaalde sfeer te creëren, zoals bijvoorbeeld een accentlicht op een bar, valt onder de categorie sfeerlicht.

Ledverlichting om een bar is vaak niet puur functioneel of sfeervol. Wanneer er bijvoorbeeld een ledstrip gebruikt wordt om de schappen met flessen achter een bar te verlichten, verhoogt dat het zicht op de schappen en worden de legplanken zelf ook meteen fraai uitgelicht. Led schapverlichting is op die manier dus zowel functioneel als sfeerverhogend licht.

Wanneer u led verlichting toe wilt passen op een bar is het verstandig om onderscheid te maken tussen functioneel licht en sfeerlicht. Wit licht verhoogt het zicht het meest en wordt daarom meestal gebruikt voor functionele toepassingen. Verder wordt wit licht niet alleen functioneel gebruikt, maar ook om de sfeer te verhogen. Warm wit licht wordt vaak als gezellig ervaren en koud wit licht heeft een hele andere uitstraling, die vaak past bij een meer moderne inrichting.

Gekleurd licht wordt vaak als sfeerverlichting. De mogelijkheden zijn bijna eindeloos, doordat er keuze is uit allerlei verschillende kleuren licht. Gekleurd licht wordt vaak als accentverlichting op een bar gebruikt, waarbij de bar zelf omgetoverd wordt tot een prachtige blikvanger. Vaak wordt er in dit geval een ledstrip aan de onderzijde aan de bar geplaatst om zo de bar extra te accentueren in een afstekende kleur.

Plaatsing led bar verlichting 

Er zijn verschillende plekken om led strips op en rond een bar te gebruiken. Dit kan door de bar zelf te verlichten, maar ook door een schap of wand achter de wand te verlichten. Hieronder volgen voorbeelden van verschillende soorten led bar verlichting op en rond een bar.

Led schapverlichting

Led schapverlichting kan zowel sfeerverhogend als functioneel zijn. De schappen met glazen en flessen achter de bar zijn bijzonder geschikt om te verlichten. Het glas zorgt voor mooie weerkaatsingen wat voor verrassende effecten zorgt. Omdat er meerdere planken boven elkaar zitten, is het belangrijk om rekening te houden met de kabels die nodig zijn. Er zal een kabel lopen naar elke plank om de verlichting op aan te sluiten. Deze kabels komen samen om vervolgens te worden aangesloten op de voedingsadapter. Zorg er dus voor dat er ruimte is om de kabels weg te werken. Omdat schapverlichting bij een bar dus vaak (ook) functioneel gebruikt wordt, is het handig te kiezen voor een led strip die niet alleen gekleurd, maar ook wit licht geeft. Onze RGBW en RGBWW geven zowel wit als gekleurd licht.

Led schapverlichting

Led accentverlichting bar

Bar accentverlichting draagt bij aan de visuele aantrekkingskracht van een bar. Vaak worden led strips onderaan de bar geplaatst om een prachtig kleuraccent te geven. Deze strategische plaatsing verlicht niet alleen de bar zelf, maar ook de eventuele barkrukken, waardoor ze samen een fraai geheel vormen. Met RGB led strips kunnen diverse kleuren worden gecreëerd, waardoor eigenaren de perfecte sfeer kunnen instellen die past bij hun concept. De veelzijdigheid van led verlichting biedt eindeloze mogelijkheden om de bar te transformeren tot een echte eyecatcher.

Led accentverlichting bar

Led wand verlichting bar

Onze Neon ledstrips kunnen gebruikt worden als wandverlichting bij een bar, bijvoorbeeld bij een wand achter de bar. Ze hebben de uitstraling van de bekende neon verlichting van vroeger en roepen daarom vaak een authentiek en nostalgisch gevoel op. Neon led strips kunnen dus de perfecte combinatie met een bar zijn. Ze zijn buigbaar tot ronde vormen, om bijvoorbeeld een bedrijfslogo of letters mee te maken en zo een wand achter de bar om te toveren tot een echte blikvanger. Bovendien zijn deze neon led strips in alle mogelijke verschillende kleuren en dus veelzijdig in gebruik.

Led wand verlichting bar

Ledstrips met speciale lichteffecten

Niet alleen kunnen ledstrips gebruikt worden om een specifieke kleur (accent)licht te geven, er zijn ook led strips die extra lichteffecten kunnen geven en per led(segment) geprogrammeerd kunnen worden om zo een prachtig lichtplan op te stellen. Of sluit een controller aan op de ledstrip die de mogelijkheid geven om een ledstrip mee te laten bewegen op muziek!

Ledstrips die reageren op muziek

Het is mogelijk een ledstrip mee te laten bewegen op muziek door deze aan te sluiten op onze 5-in-1 controller en te besturen via de handige Smart Life app. Deze app geeft de mogelijkheid om de aangesloten ledstrip te laten reageren op muziek die gespeeld wordt. Deze functionaliteit combineert natuurlijk perfect met een bar, waar de muziek vaak aan zal staan.

Ledstrip voor een lichtshow

Een dreamcolor ledstrip kan een aantal hele bijzondere lichteffecten geven en geeft de mogelijkheid om de barverlichting compleet te personaliseren. Dit komt doordat iedere led/ ieder segment apart te programmeren is. De dreamcolor WS2811 dreamcolor ledstrip kan per ledsegment geprogrammeerd worden en de WS2812B zelfs per individueel ledje, voor een compleet gepersonaliseerd lichtplan.

Zo kan een Dreamcolor ledstrip prachtige lichteffecten geven, die reguliere ledstrips niet kunnen. Denk bijvoorbeeld aan meerdere kleuren per ledstrip voor een prachtig regenboogeffect of een licht dat door de ledstrip heen beweegt. Op deze manier kunt u de bar een dynamische verlichting geven, die compleet naar eigen smaak te programmeren is. 

Tips voor led bar verlichting

Zoals bij de vele projecten te zien is, zijn er vele soorten barren op net zoveel verschillende plaatsen. Dit varieert van zakelijk tot privé en van kroeg tot tuin. Toch hebben we enkele tips, die bij elke bar van toepassing zijn, om te zorgen dat u de juiste led strips en accessoires koopt.

Gebruik waterdichte led strips op een bar

Als het zitgedeelte van een bar verlicht wordt dan wordt meestal een led strip aan de onderzijde van de bar geplaatst. Door het omvallen van een biertje kan er alsnog vocht bij komen. Daarnaast hebben mensen de neiging om 'ergens' aan te zitten met de handen. Dit kan bijvoorbeeld de led strip zijn die onder tegen de bar geplakt zit. Gebruik daarom voor de verlichting van het zitgedeelte altijd een strip met een bescherming van IP65.

Bevestiging op houten bar

Bij bevestiging van een ledstrip op een houten bar is het raadzaam om rekening te houden met de volgende zaken:

 • Hout geleidt warmte niet goed
 • Hout kan een onregelmatige ondergrond zijn die waaraan een strip lastig hecht

Daarom kunt u het best gebruik maken van een led profiel, wanneer u een ledstrip bevestigt op een houten bar. Een led profiel zorgt namelijk voor een goede warmtegeleiding, waardoor het hout niet oververhit kan raken. Verder kan een led profiel makkelijk op een onregelmatige ondergrond, zoals het hout van een bar, bevestigd worden met de bijgeleverde klemmetjes.

Voorkom weerspiegeling bij glaswerk

Het mooie effect wat glas geeft omdat het licht weerkaatst, kan ook verkeerd uitpakken. Als de led strip namelijk direct in glas schijnt, dan is deze zichtbaar in de weerspiegeling. Dit betekent dat de ledjes zelf zichtbaar zijn in het glas. Dit is over het algemeen niet het gewenste effect. Dit is gelukkig eenvoudig te voorkomen door de strips in aluminium ledstrip profielen te plaatsen. De strips worden geplaatst achter een opaal afdekkap waardoor de ledjes niet meer zichtbaar zijn.

Informatie over het installeren van een ledstrip

Voor meer informatie kunt u onze informatiepagina's over het inkorten van een ledstrip en het bepalen van de juiste voeding van een ledstrip bezoeken. 

U kunt uw vragen over onze ledstrips en de toepassingen ervan ook stellen aan onze kundige klantenservice!

+3173-7041101
Ma t/m vr van 9.00 tot 22.00 uur
Zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur
Zondag van 12.00 tot 17.00 uur