Nu besteld, morgen in huis
5 jaar garantie
Grote eigen voorraad
Gratis verzending vanaf € 20,- NL en BE
Klantbeoordeling 9.1
LedstripKoning
 • Bekijk alle verlichting
  • Led strips
   Led strips
   Complete led strip sets, losse strips en losse onderdelen. Uitgebreid assortiment.
  • Led profielen
   Led profielen
   Aluminium profielen voor led strips. Verkrijgbaar in lengtes van 1 t/m 4 meter.
  • Slimme verlichting
   Slimme verlichting
   LED lampen, spots en strips bedienen met de smartphone en tablet. Android en iPhone App.
  • Bouwlampen
   Bouwlampen
   Uitgebreid assortiment LED bouwlampen. Voor particulier en professional.
  • Solar tuinverlichting
   Solar tuinverlichting
   Nieuwste generatie LED buitenlampen op zonne-energie. Hoge kwaliteit solar verlichting.
  • SmarthomeKoning
   SmarthomeKoning
   Alles voor uw smart home. Eenvoudig te bedienen met één gratis app.
Daarom
LedstripKoning
Klantbeoordelingen
van
Feedback Company

Verlichting restaurant inspiratie

Ledstrips zijn veelzijdig in gebruik en daarom ideaal te gebruiken om een restaurant te verlichten, waar veel verschillende soorten verlichting nodig zijn en vaak ook met bestaande verlichting geswitcht moet kunnen worden tussen bijvoorbeeld sfeerverlichting en functionele verlichting.

Ledstrips als restaurant verlichting

Functionele verlichting of sfeerverlichting in verschillende kleuren. Led strips zijn veelzijdig in gebruik en kunnen daarom uitstekend gebruikt worden als verlichting in een restaurant. Door te kiezen voor ledstrips die verschillende kleuren wittinten licht geven kan er makkelijk gewisseld worden tussen verschillende sferen en tussen functioneel licht en sfeervol licht. 

Bovendien zijn ledstrips dimbaar, als er gebruik wordt gemaakt van de juiste controller. Op deze manier kan een restaurant het ene moment sfeervol verlicht worden met een gedimd licht en een moment later schoongemaakt worden, door een koud wit licht te kiezen en de lichtsterkte te verhogen. 

Met een dual white led strip set krijgt u ledstrips die alle kleuren wit licht kunnen geven, van functioneel warm wit tot functioneel koud wit licht. Met één van de verschillende optionele dual white afstandsbedieningen kiest u de tint wit en kunt u het licht dimmen of de lichtsterkte juist verhogen.


Accentverlichting restaurant

Het hoofddoel van accentverlichting is om een bepaald object in het restaurant extra uit te lichten. Op deze manier wordt een voorwerp, wand of meubelstuk omgetoverd een prachtige eyecatcher in het restaurant. 

Een prachtige plek voor accentverlichting in een restaurant is de restaurant bar. Een klant heeft de bar van zijn restaurant omgetoverd tot een kleurrijke blikvanger, door gebruik te maken van onze RGB-ledstrips, die iedere gewenste kleur kunnen geven, of dat nu warm rood is of bijvoorbeeld een koele blauwe tint. Hieronder kunt u meer lezen over dit specifieke klantproject en meegenieten van het mooie eindresultaat!


Tips bij de uitvoering verlichting restaurantbar

Het is mogelijk om 1 groep op een zwaardere voeding (parallel) aan te sluiten. Op deze manier van aansluiten kan er bovendien gewerkt worden met 1 RF controller per groep. Er is in dit geval gewerkt met 2 RGB-versterkers, om ervoor te zorgen dat alle leds voldoende stroom krijgen.

Het kabelwerk wordt verder uitgebreid, omdat er vanaf elke strip een kabel loopt naar het verdeelpunt. Het handigst is om aan deze kabels 2 meter RGB-kabel te solderen, waarna deze op maat geknipt kunnen worden, zodat ze de juiste lengte hebben voor de aansluiting met de controllers en versterkers.

De strips worden per 2 of 3 op de versterker of controller aangesloten. De signaalkabel (RGB-kabel) loopt vanaf de output van de controller naar de input van de versterkers.

De versterkers en controller worden vanzelfsprekend van voeding voorzien door de adapter. Er is uitgegaan van een Luxe Touch 4-zone controller. Deze is eenvoudig te bedienen en heeft een hoge maximale output (12A), waardoor 2 versterkers volstaan. 

De set bevat alle benodigde onderdelen voor een langdurige en stabiele werking. De strips zijn spatwaterdicht (IP65) uitgevoerd vanwege de extra bescherming en stevigheid die de siliconen coating geeft aan de strip. 

Er moet rekening gehouden worden met voldoende warmteafvoer voor de strip. Dit gaat vaak wat lastiger als deze ingebouwd zit in hout, doordat het hout warmte slecht geleidt. Een platte aluminium strip aan enkel de onderzijde van de strip kan hierbij al helpen. Voldoende ventilatieruimte aan de zijkanten (of in de vorm van gaatjes aan de onderkant) helpt ook. 

In de afbeeldingen hieronder hebben we een aansluitschema toegevoegd, ter informatie en inspiratie. We vinden het resultaat heel strak en chic!


Extra informatie over ledstrips

Voor meer informatie kunt u onze informatiepagina's over het inkorten van een ledstrip en het bepalen van de juiste voeding van een ledstrip bezoeken. 

Mocht u nog vragen over led strips hebben dan helpt onze klantenservice u ook graag verder.


Restaurant verlichting - klantproject

Het project bestaat uit het uitlichten van een kastenwand achter de bar en het uitlichten van de voorkant van de bar. Voor dit klantproject zijn in totaal 10x3 meter RGB Premium ledstrips nodig, verdeeld in 2 verschillende groepen. 

Groep 1 bestaat uit 7 strips in de wand en 1 voor de onderzijde ervan. Groep 2 bestaat uit 2 strips voor de voorkant van de bar. 

De bedoeling is om dit alles te bedienen met 1 afstandsbediening op radiofrequentie. Alle strips uit groep 1 komen op 1 stroompunt uit, dus bij voorkeur op 1 voedingsadapter. De strips uit groep 2 hebben een eigen stroompunt.

Hieronder vindt u een afbeelding van het eindresultaat en een aansluitschema, om een idee te geven hoe het project is vormgegeven.

+3173-7041101
Ma t/m vr van 9.00 tot 22.00 uur
Zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur
Zondag van 12.00 tot 17.00 uur