Bar verlichting met led strips

Met de juiste verlichting wordt de bar het centrale middelpunt van een ruimte. Ledstrips lenen zich hier bij uitstek voor. De wand achter de bar waar de glazen en flessen staan, worden over de gehele lengte van verlichting voorzien. Hetzelfde geldt voor de bar zelf waaraan de mensen zitten. Deze kan ook over de gehele lengte, vaak aan de onderzijde, worden voorzien van led strips.

Het is eenvoudig mogelijk om de gekozen led strip verlichting ook op andere plaatsen terug te laten komen. Met het juiste besturingssysteem (in de vorm van een afstandsbediening, bedieningsscherm of via de smartphone en tablet) kunnen de verschillende lichtpunten allemaal worden voorzien van de juiste lichtinstellingen.

Kijk daarom snel verder naar de prachtige projecten van onze klanten!

Bar verlichting met led strips

Led toepassingen in horeca

Led strips in café of bar
Cafébar
Led strips in café
Café
Led strips in strandtent
Strandtent
Led strips in restaurant
Restaurantbar

Led toepassingen in een clubhuis

Led strips in clubhuis
Clubhuis
Led strips in kantinebar
Kantinebar

Led toepassingen voor thuis of tuin

Led strips in dance bars
Dance Bar
Led strips in tuinhuizen
Tuinhuis
Keuken ledstrips
Keuken bar


Led strips kopen om een bar te verlichten: waar moet ik op letten?

Zoals bij de vele projecten te zien is, zijn er vele soorten barren op net zoveel verschillende plaatsen. Dit varieert van zakelijk tot privé en van kroeg tot tuin. Toch hebben we weer een aantal tips, die bij elke bar van toepassing zijn, om te zorgen dat u de juiste led strips en accessoires koopt.

Zorg voor de juiste bescherming van de led strips

Als de strips niet nat kunnen worden, koop dan altijd niet-waterdichte IP20 ledstrips. Echter, als het zitgedeelte van een bar verlicht wordt dan wordt meestal een led strip aan de onderzijde van de bar geplaatst. door het omvallen van een biertje kan er alsnog vocht bij komen. Daarnaast hebben mensen de neiging om 'ergens' aan te zitten met de handen. Dit kan bijvoorbeeld de led strip zijn die onder tegen de bar geplakt zit. Gebruik daarom voor de verlichting van het zitgedeelte altijd een strip met een bescherming van IP65.

Verlichting van planken en schappen boven elkaar vergt een goede voorbereiding

De schappen met glazen en en flessen achter de bar zijn bijzonder geschikt om te verlichten. Het glas zorgt voor mooie weerkaatsingen wat voor verrassende effecten zorgt. Omdat er meerdere planken boven elkaar zitten, is het belangrijk om rekening te houden met de kabels die nodig zijn. Er zal een kabel lopen naar elke plank om de verlichting op aan te sluiten. Deze kabels komen samen om vervolgens te worden aangesloten op de voedingsadapter. Zorg er dus voor dat er ruimte is om de kabels weg te werken. Een mooi voorbeeld hiervan is dit project.

Voorkom weerspiegeling: gebruik led strip profielen met opaal afdekkap

Het mooie effect wat glas geeft omdat het licht weerkaatst, kan ook verkeerd uitpakken. Als de led strip namelijk direct in glas schijnt, dan is deze zichtbaar in de weerspiegeling. Dit betekent dat de ledjes zelf zichtbaar zijn in het glas. Dit is over het algemeen niet het gewenste effect. Dit is gelukkig eenvoudig te voorkomen door de strips in aluminium ledstrip profielen te plaatsen. De strips worden geplaatst achter een opaal afdekkap waardoor de ledjes niet meer zichtbaar zijn. Bij professioneel gebruik zijn de profielen zelfs noodzakelijk. Het aluminium zorgt namelijk voor koeling van de led strips.

+3173-7041101
Ma en Vrij: 9.00 - 18.00 uur
Di t/m do: 9.00 - 22.00 uur
Zaterdag: 9.00 tot 17.00 uur