Bad- en slaapkamer

Ledstrip in de bad- en slaapkamer

Vraag:

Ik ben bezig met een plafond waar ledverlichting in komt. Nu wil eerst weten hoe hoog en dik deze leds zijn; dit i.v.m. het laten maten van een houten frame waar deze led inpast. Ik heb een plafond uit 2 delen: één deel is ca. 9 meter en één deel is ca. 7 meter, tussen de 2 delen zit een lichtloze ruimte van ca. 1,3 meter maar moeten tegelijk aan gaan. Wat is uw advies alles op één trafo of 2 losse? Graag warm wit met 120 leds p/m. 

Antwoord:

Dit type led strip is 8 mm breed en 3 mm hoog. Strips langer dan 5 meter bestaan altijd uit 2 delen. Het beste resultaat krijgt u wanneer u beide delen 'vanuit het midden' aanstuurt. Dus vanaf de adapter/dimmer 4 meter naar links en 5 meter naar rechts voor de 9 meter strip. Voor de 7 meter strip hetzelfde maar dan met 3 en 4 meter. Lukt dit niet, dan plaatst u elke 5 meter een versterker om er zo voor te zorgen dat alle strips voldoende stroom krijgen en dus gelijkmatig branden. U kunt de 9 en 7 meter beide aansluiten op 1 dimmer zodat ze tegelijkertijd schakelen of onderling aan elkaar doorverbinden met een versterker. Eén of meerdere trafo's is afhankelijk van wat het makkelijkste is voor uw toepassing. Het heeft verder geen voor- of nadelen.

Zie hieronder wat de klant uiteindelijk heeft gekozen. Een tijd later stuurde meneer foto's van het mooie resultaat. Wij vonden het iets om trots op te zijn!Meer afbeeldingen van de badkamer & slaapkamer:

Led Bad- en slaapkamer -1-
Led Bad- en slaapkamer -2-
Led Bad- en slaapkamer -3-
+3173-7041101
Ma en Vrij: 9.00 - 18.00 uur
Di t/m do: 9.00 - 22.00 uur
Zaterdag: 9.00 tot 17.00 uur