Nu besteld, morgen in huis
5 jaar garantie
Grote eigen voorraad
Gratis verzending vanaf € 20,- NL en BE
Klantbeoordeling 9.1
LedstripKoning
 • Bekijk alle verlichting
  • Led strips
   Led strips
   Complete led strip sets, losse strips en losse onderdelen. Uitgebreid assortiment.
  • Led profielen
   Led profielen
   Aluminium profielen voor led strips. Verkrijgbaar in lengtes van 1 t/m 4 meter.
  • Slimme verlichting
   Slimme verlichting
   LED lampen, spots en strips bedienen met de smartphone en tablet. Android en iPhone App.
  • Bouwlampen
   Bouwlampen
   Uitgebreid assortiment LED bouwlampen. Voor particulier en professional.
  • Solar tuinverlichting
   Solar tuinverlichting
   Nieuwste generatie LED buitenlampen op zonne-energie. Hoge kwaliteit solar verlichting.
  • SmarthomeKoning
   SmarthomeKoning
   Alles voor uw smart home. Eenvoudig te bedienen met één gratis app.
Daarom
LedstripKoning
Klantbeoordelingen
van
Feedback Company

Spiegelkast ledverlichting

Led strip spiegelkast

Wanneer u ‘s ochtends uw make-up aanbrengt of uw tanden poetst, is het wenselijk om voldoende licht te hebben bij de wastafel. Een spiegelkast met verlichting is daarom ideaal. Een gewoon lampje kan veel oplichten, maar led strips achter badkamer spiegelkasten zijn een stuk stijlvoller. Met led strips heeft u het beste van twee werelden: praktische én sfeervolle verlichting in één!

Hou bij de plaatsing van verlichting in bij een spiegel of spiegelkast in de badkamer rekening met de volgende drie factoren:

1) Waterdichtheid led strip

Led verlichting die niet waterdicht is kan beschadigd raken wanneer deze in een vochtige omgeving wordt gebruikt. Een ledstrip met een IP65 of een IP67-classificatie is (deels) waterdicht en daarom geschikt voor gebruik in de badkamer

2) Lichtsterkte led strip

Bij het verrichten van precisiewerk, zoals het aanbrengen van make-up of het scheren voor een spiegel, is het belangrijk om voldoende zicht te hebben. Een belangrijke factor daarbij is de lichtsterkte. Deze wordt uitgedrukt in lumen, waarbij een hoger aantal lumen staat voor een hogere lichtsterkte. Met een dimmer bepaalt kunt u zelf de perfecte lichtsterkte instellen en voorkomt u verblinding door te fel licht.

3) Lichtkleur led strip

Tot slot bepaalt de lichtkleur mede de zichtbaarheid. Een koeler wit licht zorgt voor beter zicht dan warm wit licht. Daarom is het raadzaam om bij de verlichting van een spiegelkast, voor een led strip te kiezen die een koeler wit licht kan geven zoals een helder witte led strip of dual white led strip.

Inspiratie uit klantenervaring

De afbeelding hieronder is een klantfoto ter illustratie. Deze klant zocht een helder witte led strip voor onder de spiegelkast. Hij had de voorkeur voor bediening via een wandpaneel RF. Hij was daarnaast van plan deze in een aluminium profiel te plaatsen, maar vroeg zich nog af of de led strip ook in een profiel nog een bescherming tegen vocht nodig zou hebben. Aangezien de kunststof afdekkap van een aluminium profiel niet waterdicht is afgesloten, is ons advies dan ook geweest om een led strip te kiezen met een siliconenlaag, ofwel een spatwaterdichte bescherming (IP65). Zo gezegd, zo gedaan. Hiernaast ziet u het fraaie resultaat!

Gebruikte producten om spiegelkast te verlichten

Stel dat u ook een helder witte led strip wilt aanbrengen in uw badkamer. Deze strip komt achter de spiegelkast, met een omtrek van 3 meter. Wat moet u dan precies bestellen?

Voor meer informatie over hoe u een led strip moet aansluiten in een vochtige ruimte, kunt u een kijkje nemen op: ons Youtube kanaal voor het installeren van witte led strips en het waterdicht maken van led strips.

+3173-7041101
Ma t/m vr van 9.00 tot 22.00 uur
Zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur
Zondag van 12.00 tot 17.00 uur