Led strips in de keuken

De led strip in de keuken is een veel gebruikte toepassing. Daarbij zijn de toepassingen opvallend divers. Het varieert van stijl- en sfeervolle verlichting tot praktisch werklicht. Of een combinatie daarvan, ook dat wordt regelmatig toegepast.

In de ‘categorie’ stijl- en sfeervolle verlichting zien we vaak de verlichting boven en onder de keukenkasten terug. Vaak zijn dit lange, aaneengesloten lengtes welke een erg fraai effect geven in de keuken. Als werklicht wordt vanzelfsprekend  de led strip gebruikt om het aanrechtblad te verlichten. Al met al zijn er dus voldoende opties. Kijk maar eens hieronder wat onze klanten met de led strip in de keuken allemaal hebben gemaakt!

Inspiratie keuken

RGBW ledverlichting in keuken

Led in de keuken
Vierkanten koof
Led in de keuken
Onder keukenplank
Led in de keuken
Keuken en woonkamer
RGB en Wit led verlichting in de keuken
Keuken verlichting

RGB ledverlichting in keuken

Ledstrips in keuken
Muur- en aanrechtverlichting
keuken led verlichting multicolor
Bar in de keuken
RGB led strips plank verlichting keuken
Plank verlichting
Ledstrips in keuken
Afzuigkap

Warm wit ledverlichting in keuken

led strips warm wit keuken
Koof keuken verlichting
led strips warm wit keuken
keuken verlichting
warm wit led strips keuken
Kookeiland
aanrecht verlichten met led strips
Aanrecht
Ledstrip onder keukenkast
Ledstrip onder keukenkast

Koud en Helder wit ledverlichting in keuken

led onder keukenkastjes
Keukenkastjes
keuken verlichting helder wit led strip
Keuken verlichting

 

Led strip in de keuken kopen: waar moet ik op letten?

Bij de aanschaf van de ledstrip in de keuken is het belangrijk waar de strip wordt geplaatst. Wordt hij gebruikt als verlichting voor het aanrechtblad, dan kiest u voor een led strip die spatwaterdicht (IP65) is. De strip kan namelijk vochtig worden van bijvoorbeeld de spoelbak, waterkoker of koffieapparaat. Meestal wordt ook gekozen voor een aluminium led strip profiel voor de afwerking. Tevens zorgt het profiel (met afdekkap) voor extra bescherming en koeling van de led strip.

Ook bij plaatsen van de led strip onder de onderkastjes, kan een IP65 strip handig zijn. Als de keuken wordt gedweild, hoeft u zich geen zorgen te maken als u per ongeluk de net geïnstalleerde led strip tegenkomt.

De kleurkeuze is eveneens belangrijk. Warm wit is populair en sfeervol, maar koud/helder wit zie je juist vaak terug als werklicht. De lichtopbrengst van een warm witte strip is iets lager dan die van een koud witte strip, echter zijn ze nog steeds fel. Door de sfeervolle tint oogt het licht zachter, dit kan wel even wennen zijn. Om zeker te zijn van een goede lichtopbrengst kiezen sommige klanten voor een breed (hoek)profiel; hierin passen namelijk meerdere strips naast elkaar.

Bij het kopen van led strips voor in de keuken denkt u wellicht niet direct aan de andere verlichting. Toch bieden we tegenwoordig interessante spotjes en lampen aan die samen met de led strip bediend kunnen worden. De spotjes zijn uitgevoerd in RGBW en passen daarom perfect bij de populaire RGBW led strips. De bediening verloopt via het uitgebreide wifi led verlichting 4-zone systeem.

+3173-7041101
Ma en Vrij: 9.00 - 18.00 uur
Di t/m do: 9.00 - 22.00 uur
Zaterdag: 9.00 tot 17.00 uur