Aquarium led verlichting

Steeds vaker worden led strips in een aquarium toegepast. Logisch, want een goed ledstrip systeem is nog steeds goedkoper qua aanschaf dan 'gespecialiseerde' aquarium LED verlichting. Ten opzichte van 'ouderwetse' TL verlichting is er een flinke besparing op de energiekosten, een veel langere levensduur en uitgebreidere mogelijkheden.

Onderstaande foto's zijn gemaakt door onze enthousiaste klanten. Ze hebben gekozen voor de welbekende, betrouwbare en hoge kwaliteit aquariumverlichting van LedstripKoning. De meeste klanten kiezen voor een complete set, maar ook het zelf samenstellen van de juiste set wordt regelmatig gedaan.

Kijk dus snel en laat u inspireren!

Aquarium led strip blauw

Aquarium verlichting met Time Controller

Aquarium verlichting met Time Controller Advanced
Time Controller set Advanced (1)
Aquarium verlichting met Time Controller Advanced
Time Controller set Advanced (2)
Aquarium verlichting met Time Controller Basic
Time Controller set Basic

Aquarium verlichting met 2 ledstrips

Aquarium led RGB en Koud wit
RGB en Koud Wit
Aquarium led Koud wit en RGB
Koud Wit en RGB
Schildpaddenaquarium
Schildpaddenaquarium
aquarium led strips Multicolor
Multicolor

Aquarium verlichting met 1 ledstrip

Aquarium verlichting blauw
Enkele kleur Blauw
Aquarium verlichting blauw
Blauwe ledstrip (50cm)

Aquarium ledstrips kopen: waar moet ik op letten?

Ten eerste is het belangrijk om led strips te kopen met de juiste waterdichtheid. De ledstrips worden veelal in de kap van het aquarium gemonteerd. Hiervoor is een waterdichtheid van IP67 of IP68 nodig. Het verschil tussen deze twee is dat IP68 strips ook geschikt zijn om langdurig onder water te gebruiken. Wij vinden IP67 strips beter geschikt voor montage in de kap omdat deze strips een beter warmteafvoer hebben dan IP68 led strips. Een betere warmteafvoer staat garant voor een langere levensduur.

Ten tweede, maar niet minder belangrijk, is de kwaliteit van de led strip van belang of ze geschikt zijn als aquariumverlichting. De uitdaging zit hem in het feit dat dit niet zomaar zichtbaar is aan de buitenkant van de led strip. De dikte van de PCB en de gebruikte componenten bepalen de kwaliteit. Het meest gebruikte LED type bijvoorbeeld, is de 5050. Deze is echter verkrijgbaar in vele kwaliteiten; van heel goed tot erg slecht. Samen met de andere componenten heeft dit invloed op de belangrijkste eigenschappen: de lichtopbrengst, de levensduur, de efficiency (hoeveelheid lichtopbrengst t.o.v. stroomverbruik) en de kleurechtheid.

Ten derde is het van belang om de ledstrip set af te stemmen op het doel waarvoor deze gekocht wordt. Moet hij dienen als hoofdverlichting, zorg dan dat er voldoende variatie aanwezig is qua strips om het gehele benodigde kleurenspectrum af te dekken. Wordt hij gebruikt als bijverlichting, dan kies je voor een kleinere set. Is de bak hoog, zorg dan voor voldoende lichtopbrengst zodat ook de bodem bereikt wordt. 

Assortiment aquarium verlichting van ledstripkoning.

Wilt u specifiek advies, lees dan ook eens onze blog "Het juiste licht voor uw aquarium"

Keuzehulp aquarium verlichting
+3173-7041100
We zijn bereikbaar op:
Ma t/m Vrij: 09:00 - 18:00 uur
Zaterdag: 09:00 - 17:00 uur