Led verlichting voor meubels

Perfect passend, praktisch en uniek; dat zijn de woorden die te binnen schieten bij de meubels op de foto's van onze klanten. Elke meubel is op z'n eigen unieke wijze afgewerkt met led strip verlichting van LedstripKoning.

Zelfs een enkele, rechte ledstrip kan al leiden tot verrassend mooie resultaten. Bij deze meubels wordt direct duidelijk dat het idee net zo belangrijk is als de uitvoering. De juiste combinatie van die twee leiden uiteindelijk tot de foto's die hieronder staan.

Kijk maar eens naar deze fraaie collectie meubels die voorzien zijn van ledstrips!

FOTOACTIE LEDKONING

Winnaar fotoactie 2017
Winnaar december 2017

Ledverlichting Warm Wit

Bedverlichting
Room divider
TV-kastje
Vakkenkast
Barkast
Vitrinekast
Servieskast
Boekenkast

Led strips kopen om te verwerken in meubels: waar moet ik op letten?

Zoals op de foto's goed te zien is, zijn de mogelijkheden om led strip in meubels te verwerken legio. Dit is een klusje dat zowel door de vakman als door de hobbyist goed uit te voeren is. Zoals overigens de meeste led strip projecten dat zijn als u kiest voor onze welbekende Plug&Play sets.

Hout als ondergrond voor led strips? Ja, maar let op warmteontwikkeling!

Hout heeft een aantal eigenschappen waarmee men rekening moet houden bij het monteren van led strips. Hout geleid namelijk geen warmte waardoor alle hitte in de led strip blijft zitten. Dit gaat ten koste van de levensduur van de leds. Het is daarom aan te raden om de ledstrip te bevestigen in aluminium ledstrip profielen. Deze lossen ook meteen het volgende aandachtspunt op.

Juiste ondergrond voor goed hechten van de led plakstrip

De plakstrip van een ledstrip is heel dun, net zoals de led strip dat zelf is. Hierdoor is verwerking op veel plaatsen mogelijk. Voor een goede hechting moet de ondergrond echter wel volledig glad zijn. Op een ondergrond met structuur (zoals bijvoorbeeld gefineerd spaanplaat) zal een led strip minder goed hechten. Dit komt omdat de dunne plakstrip alleen hecht op bovenste laag van de gestructureerde ondergrond. Een goede oplossing is het gebruik van een aluminium led strip profiel; deze zijn namelijk perfect glad.

Het allerbelangrijkste voor een goede hechting van de plakstrip blijft echter dat de ondergrond volledig schoon, droog én vetvrij wordt gemaakt.

+3173-7041101
Ma en Vrij: 9.00 - 18.00 uur
Di t/m do: 9.00 - 22.00 uur
Zaterdag: 9.00 tot 17.00 uur