Nu besteld, morgen in huis!
5 jaar garantie
Grote eigen voorraad
Gratis verzending vanaf € 20,- NL en BE
Klantbeoordeling 9,2
LedstripKoning
 • Bekijk alle verlichting
  • Led strips
   Led strips
   Complete led strip sets, losse strips en losse onderdelen. Uitgebreid assortiment.
  • Led profielen
   Led profielen
   Aluminium profielen voor led strips. Verkrijgbaar in lengtes van 1 t/m 4 meter.
  • Slimme verlichting
   Slimme verlichting
   LED lampen, spots en strips bedienen met de smartphone en tablet. Android en iPhone App.
  • Bouwlampen
   Bouwlampen
   Uitgebreid assortiment LED bouwlampen. Voor particulier en professional.
  • Solar tuinverlichting
   Solar tuinverlichting
   Nieuwste generatie LED buitenlampen op zonne-energie. Hoge kwaliteit solar verlichting.
webwinkelkleur
Daarom
LedstripKoning
Klantbeoordelingen
van
Feedback Company

Ledstrips in de woonkamer

Uw woonkamer is het hart van uw huis, de plek waar u ontspant, tijd doorbrengt met familie en vrienden, en uw persoonlijke stijl kunt laten zien. Een geweldige manier om uw woonkamer een unieke en sfeervolle uitstraling te geven, is door gebruik te maken van led strips. Deze veelzijdige lichtbronnen kunnen op verschillende manieren worden toegepast om uw woonkamer te transformeren. Laten we eens kijken naar enkele creatieve toepassingen van led strips in de woonkamer.

LED lighting living room with RGB LED strips

tv muur
TV-muur
Plafond ledverlichting
Plafond
Muurdecoratie
Plank verlicht met multicolor led strip
Plank led strip
Led strips in de koof
Koof in woonkamer
chill room voor kinderen
Chill room
Led kastverlichting
Kastverlichting
Eettafellamp led

Ontdek alle mogelijkheden

De keuze voor led strips in de woonkamer biedt een overvloed aan mogelijkheden om uw ruimte aan te passen aan uw stijl en behoeften. Vergeet niet om de juiste kleurtemperatuur, helderheid en bedieningsmogelijkheden te overwegen om een gezellige, moderne of zelfs futuristische sfeer te creëren die perfect past bij uw woonkamer.

TV-muur

Led strips achter uw televisie kunnen niet alleen een stijlvolle look creëren, maar ook een praktisch voordeel bieden. Ze verminderen de belasting van uw ogen tijdens lange kijksessies en creëren een bioscoopachtige sfeer. Bij de installatie moet u ervoor zorgen dat de led strips gelijkmatig zijn geplaatst en dat de lichtkleur niet afleidt van het scherm.

In het plafond

Het plafond is vaak een verwaarloosd element in de woonkamer, maar met led strips kunt u dit omtoveren tot een stijlvolle lichtbron. U kunt led strips langs de omtrek van het plafond installeren om een eigentijdse uitstraling te creëren. Bovendien zijn dimbare led strips ideaal om de gewenste sfeer te creëren, en u kunt ze gemakkelijk bedienen via afstandsbediening of smart home integratie.

Als muurdecoratie

Als u trots bent op uw kunstwerken, kunnen led strips een uitstekende manier zijn om ze in de schijnwerpers te zetten. Subtiel achter het kunstwerk geplaatst, accentueren ze de kunst zonder af te leiden. Het installeren van dunne, flexibele led strips is eenvoudig en beschadigt uw kunstwerken niet.

Onder wandplank

Wandplanken zijn vaak het toneel voor boeken en decoratieve items, en led strips kunnen zowel functioneel licht als sfeerverlichting bieden. Plaats de led strips zo dat ze de plank en de items erop gelijkmatig verlichten.

In de koof

Led strips zijn een geweldige keuze voor het verlichten van koven in uw woonkamer. Koven kunnen vaak donkere hoekjes creëren, maar met led strips kunt u subtiele, verborgen verlichting toevoegen. Ze zijn flexibel en kunnen eenvoudig langs de binnenrand van de koof worden gemonteerd. Hierdoor ontstaat een zachte gloed die de ruimte opent en een sfeervolle ambiance creëert.

Als kastverlichting

Kastverlichting kan zowel functioneel als decoratief zijn, en led strips zijn hiervoor een uitstekende keuze. Door led strips in uw kasten te plaatsen, kunt u gemakkelijk zien wat er binnenin ligt, zelfs in de donkerste hoeken. Dit maakt het vinden van kleding, accessoires of andere items een stuk eenvoudiger. Led strips kunnen ook een vleugje luxe aan uw kasten toevoegen, waardoor ze er stijlvoller uitzien.

Wist u dat onze winkel, WifilampKoning, ook draadloze Yeelight kastverlichting in het assortiment heeft? Deze handige verlichting bevestigt u moeiteloos met magneetstrips en laadt u eenvoudig op via een USB-C kabel. Bovendien zijn ze uitgerust met een bewegingssensor, waardoor u nooit meer in het duister hoeft te tasten als u iets uit uw kast nodig heeft! Bekijk het assortiment hier.

Waar moet ik op letten bij de aanschaf van led strips in de woonkamer?

Het 4-zone systeem

Een woonkamer is vaak aan verandering onderhevig. Het is leuk om de inrichting eens in de zoveel tijd aan te passen. De verlichting is hierbij een belangrijk onderdeel. Wij raden het gebruik aan van het 4-zone systeem. Dit is een draadloos systeem om de led strips en LED lampen mee te bedienen. Het grote voordeel is dat het systeem erg makkelijk uit te breiden is met extra strips en lampen, terwijl het geheel bediend kan blijven worden met dezelfde afstandsbediening. Of met de App voor smartphone en tablet, ook dat is gewoon een uitbreiding.

Langere lengtes led strip aansluiten

Vaak gaat het om behoorlijke lange lengtes ledstrips. Dit is prima mogelijk, maar er zijn wel enkele zaken om rekening mee te houden. De maximale lengte van één led strip is 10 meter, hierna worden ze gekoppeld. Onze led strips zijn voorzien van voorgesoldeerde aansluitingen op de led strip zelf; hiermee klikt u de lengtes daadwerkelijk in elkaar.

24 volt ledstrips zijn 'the way to go' 

Het grote voordeel van 24 volt led strips ten opzichte van 12 volt led strips is dat er langere lengtes mee te realiseren zijn zonder lichtverlies. Dat is ook de reden dat al onze langere lengtes standaard worden uitgevoerd in 24 volt. Ook bij kortere lengtes is dit overigens altijd een keuze. Dat is handig voor als u op een later moment nog led strips wilt toevoegen. Veel handige informatie over het aansluiten van langere lengtes led strips in zowel de 'Basic' als de 'Premium' uitvoering, vindt u terug in onze blog 'Verschil tussen Basic en Premium leds'.

+3173-7041101
Ma t/m vr van 9.00 tot 22.00 uur
Zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur
Zondag van 12.00 tot 17.00 uur