Ledstrips in de woonkamer

Led strips worden het meest toegepast in de woonkamer. Dat is ook niet vreemd; de woonkamer is immers de plek waar de meeste tijd wordt doorgebracht. 

Omdat de woonkamer vaak veel verschillende elementen bevat, lopen de toepassingen erg uiteen. De koof, vaak met behulp van een verlaagd plafond, is populair. Een led strip is hier dan ook met uitstek geschikt voor. Maar ook verlichting achter de TV om die donkere hoek uit te lichten, zien we vaak terug. En dat is nog niet alles. Een vitrinekast, het audio/video-meubel, een toog, een zelfgemaakte lamp... teveel om op te noemen.

Laat u inspireren door de mooie projecten van onze klanten!

Led strip in de woonkamer

Led verlichting woonkamer met RGB ledstrips

Led strip bij TV
TV-muur
Led strip als plafondverlichting
Plafond
led strip onder tv kast
TV-meubel
RGB led verlichting decoratief
Wanddecoratie
Multicolor led strip verlichting
Plank verlichting

Led verlichting woonkamer met RGBW ledstrips

Ledstrip in koof woonkamer
Koof in woonkamer
Ledstrip als plafondverlichting
Plafondverlichting
Ledstrip in chill room
Chill Room
Ledstrip in ontspanningsruimte
Ontspanningsruimte
koofverlichting led strips
Koofverlichting

Led verlichting woonkamer met Warm Witte ledstrips

koofverlichting led strips
Plafondverlichting
kast verlicht met led strips
Kastverlichting
led strips TV meubel
TV-meubel
Warm Wit PRO ledstrip in lamp
Warm Wit PRO
ledverlichting woonkamer tafel
Lamp boven tafel


Ledstrips voor in de woonkamer kopen: waar moet ik op letten?

Led strips in een koof zijn populair in de woonkamer. Met behulp van een verlaagd plafond of speciaal profiel kan de hele sfeer in de woonkamer bepaald worden met 1 druk op de knop. De hele ruimte wordt zo voorzien van een lichtstrook, meestal in een instelbare kleur. Met het verderop besproken 4-zone afstandsbediening systeem is het eenvoudig om meerdere lichtpunten in de woonkamer (of keuken, of buiten...) draadloos te bedienen en te gebruiken.

Langere lengtes led strip aansluiten

Vaak gaat het om behoorlijke lange lengtes ledstrips. Dit is prima mogelijk, maar er zijn wel enkele zaken om rekening mee te houden. De maximale lengte van 1 led strip is 5 meter, hierna worden ze gekoppeld. Onze led strips zijn voorzien van voorgesoldeerde aansluitingen op de led strip zelf; hiermee klikt u de lengtes daadwerkelijk in elkaar.

24 volt ledstrips zijn 'the way to go' bij lange lengtes

Het grote voordeel van 24 volt t.o.v. 12 volt is dat er langere lengtes mee te realiseren zijn zonder lichtverlies. Dat is ook de reden dat al onze langere lengtes standaard worden uitgevoerd in 24 volt. Ook bij kortere lengtes is dit overigens altijd een keuze. Dat is handig voor als u op een later moment nog led strips toe wil voegen. Veel handige informatie over het aansluiten van langere lengtes led strips in zowel de 'Basic' als de 'Premium uitvoering, vindt u terug in onze blog 'Verschil tussen Basic en Premium leds'.   

Rekening houden met de toekomst

Een woonkamer is vaak aan verandering onderhevig. Het is leuk om de inrichting eens in de zoveel tijd aan te passen. De verlichting is hierbij een belangrijk onderdeel. Wij raden het gebruik aan van het 4-zone systeem. Dit is een draadloos systeem om de led strips en LED lampen mee te bedienen. Het grote voordeel is dat het systeem erg makkelijk uit te breiden is met extra strips en lampen, terwijl het geheel bediend kan blijven worden met dezelfde afstandsbediening. Of met de App voor smartphone en tablet, ook dat is gewoon een uitbreiding.

+3173-7041101
Ma en Vrij: 9.00 - 18.00 uur
Di t/m do: 9.00 - 22.00 uur
Zaterdag: 9.00 tot 17.00 uur