U bent hier:

Led strips op batterij

Kies een categorie

Deze complete sets led strip op batterij zijn allemaal voorzien van een krachtige accu waardoor u de led verlichting direct in gebruikt kunt nemen. Er is keuze uit verschillende soorten led strips: RGB, RGB neon, RGBW, RGBWW, warm wit, helder wit en Dual White. De verwachte brandduur op de batterij bij gemiddeld gebruik wordt telkens vermeld.

  • Zorgvuldig samengestelde sets inclusief krachtige batterij en oplader
  • Verkrijgbaar in lengtes van 1 t/m 5 meter
  • Keuze uit diverse afstandsbedieningen en dimmers

Bekijk onze inspiratiepagina om allerlei toepassingen te zien, bijvoorbeeld in de woonkamer, in meubels, op een boot of in de caravan. Vaak ook mogelijk op batterij.

Led strip op batterij: veel licht en toch mobiel

Bij een led strip op batterij is het zoeken naar de juiste balans tussen de lengte van de strip, de lichtopbrengst en de capaciteit van de accu. Dus ook het type led en het aantal leds per meter bepalen hoe lang u kunt genieten van uw fraaie led verlichting op batterij. Wij spreken van Basic en Premium led strips waarbij de Premium strips meer leds per meter hebben dan de Basic strips. Natuurlijk geeft dit meer licht maar in combinatie met de batterij verkort het ook de maximale brandduur.

Met onze complete sets denken wij de juiste balans te hebben gevonden tussen brandduur, lichtopbrengst en het formaat van de batterij. U kunt eenvoudig zelf bepalen welke set het meest geschikt is voor uw toepassing. U kunt kiezen voor sfeervol warm wit, modern helder wit en Dual White, ofwel instelbaar wit. Daarnaast bieden we ook veel kleurrijke opties aan: RGB , RGB neon, RGBW en RGBWW voor als u werkelijk over alle lichtkleuren wilt beschikken, waar u maar wilt.

Zorgvuldig gekozen onderdelen

Batterij/accu voor led strips

Onze hoogwaardige Lithium-ion accu is beschikbaar in 12 volt en 24 volt uitvoering. Hiermee sluit hij perfect aan bij ons gehele assortiment led strips. De capaciteit is respectievelijk 82 Watt en 96 Watt terwijl het formaat relatief klein gehouden is. Hiermee is de led strip op batterij eindelijk lekker praktisch toepasbaar. De batterij is voorzien van een aan/uit schakelaar en een aan/uit indicatielampje. Standaard wordt er een oplader meegeleverd en hij bereikt makkelijk 500 laadcycli.

De dimmers en controllers kiezen we ook uit op formaat, maar we kijken ook naar mogelijkheden en bedieningsgemak. Ook bieden we als optie het uitgebreidere 4-zone systeem aan. Hiermee kunt u namelijk meerdere afzonderlijk geplaatste led strips bedienen met 1 afstandsbediening. U bedient ze vervolgens tegelijkertijd of afzonderlijk van elkaar. Of via de App, die mogelijkheid is er ook.

Waarom led strips op batterij?

Er is veel vraag naar led strips op batterijen. Mensen willen namelijk niet beperkt worden in het gebruik van led strip vanwege een stopcontact dat toevallig niet in de buurt is! Led strips werken op 12 en 24 volt waardoor ze vrijwel niet aan te sturen zijn met standaard batterijen. Dit komt doordat de standaard batterijen een te lage capaciteit hebben. Dit betekent dat het led licht al snel zal doven, iets wat natuurlijk niemand wil. Daarom is belangrijk om goed na te gaan hoe lang een bepaald type strip met een specifieke lengte meegaat op 1 batterijlading.

Natuurlijk hoeft u dit niet zelf te doen! Wij hebben dit reeds gedaan voor de meest populaire strips die gebruikt worden zonder dat er een stopcontact aan te pas komt. Eerst hebben we de krachtige, maar compacte 12V batterij (accu) in het assortiment opgenomen om vervolgens de eveneens compacte 24V batterij (accu) te introduceren. Net klein en licht genoeg om toch nog mobiel te zijn, maar wel met een indrukwekkende capaciteit. Op basis van deze ervaringen hebben we de complete sets samengesteld. De geselecteerde led strips werken allemaal naadloos op deze batterij, of u nu kiest voor warm wit, helder wit, Dual White, RGB, RGBW, RGBWW of neon strips. Aansluiten is erg eenvoudig. Nu is het mogelijk om lang te genieten van uw led strip verlichting, ook als er geen stopcontact in de buurt is.