Led strip informatie

Wist u dat ledstrips niet alleen in huis en in de tuin gebruikt kunnen worden? Ze kunnen ook meer sfeer geven aan het interieur van uw auto. In dit artikel vertellen we u de mogelijkheden en leggen we uit hoe u het beste ledstrips in de auto kunt aansluiten.

Lees verder

In dit artikel leert u, zonder technische kennis, een led driver aansluiten in een stroomkring.

We leggen uit wat een led driver is, wanneer u er een nodig heeft en we geven tips bij het aansluiten van de led driver. Zelfs zonder technische kennis bent u in staat om uw ledspots aan te sluiten op een led driver.

Laten we beginnen.

Lees verder

Elke ledstrip dient te worden voorzien van spanning. Dit gebeurt in de meeste gevallen met een ledstrip voeding of adapter. Maar niet elke adapter of voeding is geschikt voor uw ledstrip. In dit artikel laten we zien hoe u de juiste voeding voor uw ledstrip kiest, waar u op moet letten en hoe u de maximale belasting van uw ledstrip kunt berekenen. 

Lees verder

Het aansluiten van een led strip roept vaak veel vragen op. Hoewel het op het eerste oog complex lijkt valt dat best mee. Aan de hand van deze blog gaan we u op weg helpen om zelf uw led strip aan te sluiten.

Lees verder

Binnen neon LED flex verlichting bestaan 4 types: Midi recht, Midi rond, Maxi recht en Maxi rond. Om hier meer duidelijkheid over te geven leggen we graag uit wat de varianten van de neon LED strip inhouden, wat de voor- en nadelen zijn en welke keuze het best past bij uw doel. Wij vertellen u bijvoorbeeld welk type het meest geschikt is wanneer u scherpe bochten wenst te maken maar ook welke Neon led strip u nodig heeft om het klassieke neon effect na te bootsen. 

Lees verder

Voor vrijwel alle soorten led strips bieden wij Basic en Premium versies aan, voor sommige led strips zelfs ook Pro led strips. Deze verschillende soorten strips beschikken over andere eigenschappen waardoor ze geschikt zijn voor diverse toepassingen. Toch zijn er ook veel overeenkomsten waardoor de juiste keuze niet altijd voor de hand liggend is. In dit artikel leest u alles over de verschillen tussen Basic, Premium en Pro strips en waar u op moet letten bij het maken van de juiste...

Lees verder

Led strips komen het beste tot hun recht als ze worden toegepast als indirecte verlichting. Wanneer ze in het zicht worden geplaatst dan zorgen aluminium led strip profielen voor een fraaie afwerking. De profielen zijn verkrijgbaar in allerlei soorten en maten; van hoekmodellen tot rechte modellen en van breed tot smal. Ook bieden we de aluminium led profielen aan in langere lengtes tot wel 4 meter. Het profiel zelf bestaat dan uit losse 1 meter profielen, maar de diffuse afdekkap die...

Lees verder

De aquarium LED verlichting strips van LedstripKoning zijn al geruime tijd toonaangevend binnen het segment. De prijzen zijn bijzonder scherp en de kwaliteit van de producten is goed. Tevens worden de producten continue doorontwikkeld en het assortiment steeds verder uitgebreid.

Lees verder

Vanaf 10 januari 2017 worden alleen nog maar Wifi modules van de nieuwste generatie uitgeleverd. Deze nieuwe Wifi modules zijn geschikt voor de Milight 3.0 App. Wat u met deze App kunt leest u in deze blog.

Lees verder

Regelmatig ontvangen wij vragen van klanten met betrekking tot aquarium verlichting. LedstripKoning biedt vele soorten led aquarium verlichting aan, allemaal kant en klaar. Maar welke neemt u dan en op basis van welke argumenten? In onze blog vatten we informatie van diverse visfora voor u samen.

Lees verder

Led strips kunnen in verschillende mate beschermd zijn tegen vocht en stof. Dit maakt ze geschikt voor alle mogelijk toepassingen.

Lees verder

Het is eenvoudig mogelijk om meerdere led strips te bedienen met 1 afstandsbediening.

Lees verder

Het knippen of inkorten van led strips gaat net zo eenvoudig als dat het klinkt. U knipt de strip namelijk door met een gewone schaar op het daarvoor bestemde streepje. De strip is nu ingekort. De ledstrip blijft gewoon werken en het stuk wat u over heeft kunt u zelfs opnieuw gebruiken wanneer u deze voorziet van een stekker of koppelstuk. Ondanks de eenvoud volgt hier toch een uitleg over hoe dit nu in de praktijk precies werkt.

Lees verder

Led strips zijn flexibele licht strips die verkrijgbaar zijn in allerlei soorten en maten. De juiste maat zit er altijd bij want ze zijn eenvoudig zelf op iedere lengte af te knippen. De leds op goede kwaliteit led strips staan bekend om hun hoge lichtopbrengst en lage energieverbruik. Onze strips zijn standaard voorzien van een 3M plakstrip op de achterzijde waardoor installatie erg makkelijk is.

Lees verder

Dat led strips energiezuinig zijn is bij de meeste mensen wel bekend. Maar hoe zuinig is dat dan precies? Om dat inzichtelijk te maken is het van belang om onderscheid te maken tussen de verschillende soorten led strips en hoe ze gebruikt worden.

Lees verder

Er zijn veel namen om het type LED strip aan te duiden waarmee u meerdere kleuren in kunt stellen. De juiste en meest voorkomende benaming is echter RGB LED strip, deze zullen wij hier dan ook gebruiken.

Lees verder

Standaard hebben bijna alle 12 en 24 volt led strips een maximale lengte van 5 meter. Dit geldt voor zowel RGB, RGBW, RGBWW, Dual White als enkele kleur strips. De kortere lengtes die worden aangeboden zijn dus delen van een 5 meter strip. De goede online shops zorgen ervoor dat deze kortere strips weer kant-en-klaar, voorzien van een stekker, aangeboden worden. Led strips die langer zijn dan 5 meter bestaan altijd uit meerdere, gekoppelde strips. Met uitzondering van onze Pro led...

Lees verder

Een leuke kinderkamer is belangrijk voor kinderen. Ze moeten zich er lekker thuis voelen en er goed kunnen spelen of studeren. Goede verlichting is dan ook belangrijk! En aangezien verlichting niet alleen een functionele rol speelt op een tienerkamer, is het ook handig als het ook nog eens leuk, stoer of vrolijk oogt. 

Lees verder

Onze led strips zijn aan de achterzijde over de gehele lengte voorzien van een 3M plakstrip (tenzij anders vermeld). Hierdoor zijn ze zeer eenvoudig te monteren.

Lees verder

RGB led strips zijn verkrijgbaar met 30 en 60 leds per meter. Maar wanneer kiest u nou welke?

Lees verder

Het aansluiten van een complete witte led strip set.

Lees verder

Zo sluit u een complete set RGB led strip aan.

Lees verder

Bent u op zoek naar goedkope LED strips? LedstripKoning heeft een ruim assortiment LED strips en biedt deze aan tegen een scherpe prijs.

Lees verder

Led strips kunnen worden afgewerkt met een siliconen laag van PU. Deze laag zorgt voor een gladde afwerking aan de bovenzijde, maar zorgt er tevens voor dat hij toch flexibel blijft. Nog belangrijker, de leds zijn tegelijkertijd beschermd tegen vocht.

Lees verder

Met onze led lichtsnoeren haalt u elke keer meer sfeer in huis. De gekleurde en witte ledstrips met 60 leds per meter zorgen voor een zachte egale lichtspreiding. Het lichtsnoer led met 120 leds per meter heeft een zeer hoge lichtopbrengst en kan ook prima gebruikt worden als hoofdverlichting

Lees verder

Onze dimbare en kleurrijke ledslangen zijn prachtig als indirecte sfeerverlichting. Voor de hoofdverlichting kunt u het beste koele witte lichtslangen gebruiken. We hebben ook een volledig waterdichte lichtsnoer die u gerust buiten in de tuin of op het balkon kunt monteren. Een lichtslang is niet hetzelfde als een led strip. Een lichtslang is rond en dikker en stugger dan een led strip. De leds hebben een lagere lichtopbrengst en een minder lange levensduur.

Lees verder

Wij voorzien onze ledstrips aan de achterzijde over de gehele lengte van een 3M plakstrip. Hierdoor zijn ze erg gemakkelijk te monteren.

Lees verder

Met een strip led verlichting haalt u elke keer meer sfeer in huis. En waar kunt u uw ledstrips nou beter halen dan bij LedstripKoning.nl? Onze prijs-kwaliteitverhouding is uitstekend en maar liefst 100% van onze klanten is tevreden over onze service. Lees de klantbeoordelingen er maar op na.

Lees verder